Inför Gibraltar - Estland: Pehrssons debut som tränare
Första testet för Pehrsson

Inför Gibraltar - Estland: Pehrssons debut som tränare

Estland möter Gibraltar i första matchen för året och Magnus Pehrsson har satt ihop sin första trupp till hans premiär som landslagstränare. Med en del avbräck i laget reser en tunn trupp till Gibraltar som tidigare har visat att dem kan skrälla.

Estland

Årets första match är här och den ska spelas mot den yngsta fotbollsnationen Gibraltar. Det estniska landslaget kommer åter ta sitt inte allt för skrytsamma gamla rekord. Att ha spelat mot samtliga UEFA medlemmar. Förutom lagets första match i år är det Pehrssons första match som tränare för det estniska landslaget. Magnus Pehrsson som blev klar för sitt första landslag i slutet på förra året har nu haft en tid på sig att försöka få ihop sin första trupp. Förutom en del intervjuer i början har han legat relativt lågt och inte avslöjat allt för mycket om hur hans lag kommer se ut med taktik, uppställning och allt vad det heter. Det bli intressant att se vad Pehrsson har uträttat eller vill utträtt beroende på om det har fastnat hos spelarna. Om man tar sig en titt på de lagen har tidigare har tränat verkar det som utfallet blir succé eller flopp.

Den första truppen är nu uttagen med vissa svårigheter. Följande spelare har varit aktuella men har fått lämna återbud på grund av skador och dylikt. Kams, Ojamaa, Luts, Lindpere, Merits, Dmitrijev, Vunk, Zenjov och Anier. Så det fick bli en relativt liten trupp som blev officiell i måndags med 17 spelare uttagna. Tre debutanter och tillika U-21 spelare i form av Mets, Podholjuzin och Antonov finns med. Men i övrigt är det vanliga gänget.

Målvakter:
Mihkel Aksalu
Sergei Pareiko

Försvarare:
Enar Jääger
Ken Kallaste
Ragnar Klavan
Karol Mets
Igor Morozov
Maksim Podholjuzin
Mikk Reintam
Taijo Teniste

Mittfältare/Anfallare:
Ilja Antonov
Dmitri Kruglov
Sergei Mošnikov
Sander Puri
Konstantin Vassiljev
Rimo Hunt
Tarmo Kink

Gibraltar

Motståndet kommer lite mera varma i kläderna och spelade sin första match för året hemma mot Färöarna lördags. Kaptenen Roy Chipolina blev historisk när han gjorde nationens första mål. Matchen slutade 1-4. Innan dess har Gibraltar spelat mot Slovakien också. 0-0 blev skrällresultatet och en smakstart fick ynglingen. Ska bli kul och se om det finns någon klass i laget eller om det är en ny San Marino. Nästan alla spelar i Gibraltar med undantag för några utlandsproffs som håller till i lägre engelska ligor. Fast Premier league rutin har dem. Över 250 matcher faktisk. Dem finns genom Danny Higginbotham. Fostrad i Manchester United och spelat i Derby, Southampton, Stoke och Sunderland. Higginbotham fick chansen att spela landslagsfotboll vid 35 års ålder och långt efter karriärens glansdagar genom att hans farbror , Allen Bula, tränar Gibraltar.

Uppställningen mot Färöarna:

Sergeant - Higginbotham – Chipolina - Casciaro - Chipolina

               Guiling – Payas - Duarte - Lopez

                                Styche  

Axel Nõmtak2014-03-05 13:00:00
Author

Fler artiklar om Estland