Inför Irland mot Norge

Inför Irland mot Norge

Då var det dags för de norska damerna att fortsätta sitt kval mot fotbolls-VM i Frankrike i 2019.

Det återstår fyra matcher för norskorna i VM-kvalet. Och två av de matcherna, är ett dubbelmöte mot Irland - två matcher som de måste vinna. Det returmötet spelas i Stavanger kl. 18.00 på tisdag.

Seger i kvällens match och norskorna går upp på en andraplats med 12 poäng - endast 1 poäng bak Nederland med lika många matcher spelade. Alltså en väldigt viktig match för Martin Sjögren och hans Norge.
”Denna veckan är kanske den viktigaste veckan för landslaget på lång tid. Samtidigt är det två matcher mot samma lag. Och det är speciellt att möta samma motståndare två gånger på en vecka. Det blir lite Champions League-känsla över det. Det är dessa matcherna som är roliga att spela. Så jag ser egentligen väldigt fram mot det, och det har jag gjort en stund nu”, säger landslagskapten, Maren Mjelde.

Men Irland blir en svår motståndare. Så Norge måste ta jobben mot ett tufft defensivt Irland.
”Det blir en tuff motståndare. De är väldigt solida i sitt defensiva spelare, så vi måste vara på vårt bästa om vi ska vinna dessa två matcherna. Men det räknar jag med att vi ska. Jag tror att det blir en liknande motståndare som mot Nord-Irland, men en bättre version. De är bättre än Nord-Irland och de kommer till att straffa oss om vi inte är noggranna i det vi gör. Jag tror att vi kommer till att möta en defensivt och balanserad motståndare. Då gäller det att vi har verktygen som krävs för att låsa upp deras försvar och få hål på dem”, säger Sjögren.

För att Norge ska slippa bli tvungna att vinna mot Nederland i den absolut sista gruppspelsmatchen, måste Norge vinna dubbelmötet mot Irland och matchen mot Slovakien i augusti.
Men Norges största svaghet är anfallsspelet. Speciellt också med tanke på Ada Hegerberg, världens bästa damfotbollsspelare, vägrar att spela i landslaget sedan sommaren 2017.
De tre anfallarna Isabell Herlovsen, Elise Thorsnes och Lisa-Marie Karlseng Utland sliter med att göra mål både i sina klubblag och i landslaget.
Isabell Herlovsen har gjort 3 mål på 9 matcher för sitt Vålerenga, Lisa-Marie Karlseng Utland har gjort 3 mål på 7 matcher för Rosengård medan Elise Thorsnes inte har mäktat med ett enda mål för sitt Utah Royals på 6 matcher.


Lisa-Marie Karlseng Utland.

Irlands startelva
Marie Hourihan
Sophie Perry-Campbell, Louise Quinn, Niamh Fahey, Diane Caldwell
Aine O'Gorman, Karen Duggan, Denise O'Sullivan, Tyler Toland
Leanne Kiernan, Katie McCabe
Avb: Amanda Budden, Amber Barrett, Megan Connolly, Claire O' Riordan, Rianna Jarrett, Isibeal Atkinson, Aislinn Meaney
 
Norges starelva
Ingrid Hjelmseth
Ingrid Moe Wold, Maria Thorisdottir, Synne Skinnes Hansen, Maren Nævdal Mjelde
Caroline Graham Hansen, Ingrid Syrstad Engen, Guro Reiten,  Frida Leonhardsen Maanum
Isabell Lehn Herlovsen, Lisa-marie Karlseng Utland 
Avb: Cecilie Hauståker Fiskerstrand, Elise Hove Thorsnes, Vilde Bøe Risa, Ina Gausdal, Kristine Bjørdal Leine, Emilie Bosshard Haavi, Synne Sofie Kinden Jensen

Plats: Tallaght Stadium, Dublin
Tid: Kl. 18.30
Domare: Kateryna Monzul
Assisterande domare: Maryna Strileska & Oleksandra Vdovina
Fjärdedomare: Michelle O’Neill

Intervju med Martin Sjögren och Maren Mjelde inför kvällens match

Källa: NFF, NRK
 

Chefredaktör Wallnorge.svenskafans@hotmail.comSFNorge2018-06-08 17:40:00
Author

Fler artiklar om Norge