2017-09-05 20:45

Irland - Serbien

Inför: Irland - Serbien
Får vi se glädjeyra på Aviva Stadium ikväll? Irland har chans att ta över ledningen i VM-kvalgruppen

Ikväll gästar gruppettan Serbien Aviva Stadium i Dublin för en het drabbning och gruppfinal i VM-kvalet. Båda landslagen har goda möjligheter att ta sig till VM och en vinst skulle betyda oerhört mycket.

Irland parkerar förnärvarande på en andraplats i Grupp D. En placering som i dagsläget innebär playoff om en plats i nästa års VM i Ryssland.

Sju omgångar är spelade och Irland har tjänat ihop 13 poäng. Serbien toppar gruppen med två poäng mer och är obesegrade.

Dags för Martin O'Neill's mannar att spräcka den sviten.

Just på dagen för ett år sedan drabbades landslagen samman i Belgrad och matchen slutade 2-2. Irland såg ut att gå mot en seger efter ett tidigt ledningsmål signerat Jeff Hendrick, men Serbien vände matchen i andra halvlek och hade en 2-1 ledning fram till 80:e minuten när Daryl Murphy satte 2-2.

Oerhört viktiga poäng står på spel. Vid seger för Irland övertar man ledningen i gruppen medan Serbien tar ett enormt kliv närmare VM i samband av en vinst.

Båda landslagen är jämnbördiga, men hemmafördelen för Irland borde hålla de som knappa favoriter här. På Aviva Stadium släpper Irland in få mål. Endast ett insläppt mål har det blivit hittils och det är viktigt att hålla tätt samtidigt som man måste våga vara offensiva för att vinna matchen.

Båda lagen spelade kvalmatcher i helgen. Irland fick med sig 1-1 borta mot Georgien, där man dessutom tog ledning, medan Serbien hemmabesegrade Moldavien utan bekymmer med 3-0.

Så här sammanfattar förbundskapten Martin O'Neill Georgien-matchen:

- I den första halvleken spelade vi dåligt. Vi gjorde ett tidigt mål och sedan backade vi hem långa stunder, men vi skapade många bra chanser i matchen och kunde ha vunnit. Med det sagt, du har helt rätt, vi spelade inte bra nog. Vi måste förbättra oss, sade förbundskaptenen Martin O'Neill till RTE, enligt The Independent.

Det ska bli intressant att se om irländarna fixar seger eller om det blir delad pott. Jag har svårt att se att Serbien tar mer än högst en poäng.