Inför Kroatien: ”Hoppet det sista som överger en portugis”

Inför Kroatien: ”Hoppet det sista som överger en portugis”

Portugal hade en krokig väg fram till åttondelsfinal, men under lördagen möter man Kroatien i Lens. Vi tog ett snack med Portugal-supportern Luis Alter inför matchen.

Hur bedömer man Portugals insatser på hemmaplan? Är man glada för avancemanget eller är det någon annan känsla som dominerar?
Jag tror att besvikelse är ordet som finns hos alla portugiser runt om i världen! Klart många ändå är glada för att man är kvar i turneringen och tänker att nu kan det bara bli bättre! Men som sagt finns många som är så pass besvikna att man önskat att laget blivit utslaget!

Om vi bortser från ”mikrofoner i sjön” och annat som hänt utanför planen, så har det även hackat lite i spelet för Portugal hittills. Enligt dig, vad är det som inte riktigt fungerat?
Enligt mitt tycke så har det varit en blandning av dålig effektivitet och ett dåligt försvarsspel i två av tre gruppspelsmatcher! 
 
Mot Island så kändes det farligt varenda gång Lagerbäcks manskap kom i ett anfall. Framåt skapade vi tillräckligt för att kunna vinna komfortabelt, som var min önskan!
 
Mot Österrike så tycker jag vi gör en klart godkänd match defensivt! Offensivt så fortsatte vi att bränna målchanser!
 
Sist mot Ungern så var försvarsspelet makalöst dåligt, Visst, två styrningar som ställer Patricio i mål sker inte varje match, men det blev farligt ofta framför Patricio! Offensivt gör vi tre mål och har chanser till ett antal till.
 
Hur löser man de problemen bäst till matchen mot Kroatien?
När det gäller den offensiva biten så är hoppet att det nu har lossnat för Ronaldo! Det defensiva är det lite svårare. Jag tror och hoppas att Guerreiro är tillbaka som vänsterback, sen så har jag inget emot att se Danilo bredvid Pepe. 
 


Kroatien har imponerat, men stora lag reser sig ju när det behövs som mest. Hur tror du att det går?

Det blir väldigt svårt för oss. Kroatien har spelat väldigt bra hittills! Kanske dom underskattar oss lite i och med våra resultat i den "lätta" gruppen? 
 
Hoppet är det sista som överger människan och framför allt en portugis, så jag tippar med hjärtat att Portugal vinner till slut! Rui Patricio blir hjälten denna gång genom att rädda tre straffar!
 
Inför turneringen hoppades du på final, och trodde på semi. Hur långt tror du Portugal tar sig?
Ja du, bra fråga! Som det sett ut hittills är det nästan en mirakel att vi får chansen nu i utslagningsrundan!

Inför sista matchen mot Ungern så visste vi vad som krävdes för att hamna på den "lätta" halvan, antingen vinna gruppen eller bli trea! Med tio minuter kvar såg vi att Fernando Santos föredrog att säkra fortsatt spel genom att acceptera ett svårare fortsättning, men "räddades" av Islands sena mål mot Österrike! 

Jag tror att både semi och final är möjligt om, och det är ett stort OM, vi tar oss förbi Kroatien! Men känslan är den att det roliga för oss slutar nu på lördag kväll.

SvenskaFans.com2016-06-24 15:00:00

Fler artiklar om Portugal