Groupama Stadium, 2024-10-06 15:00

Lyon - Nantes

Inför: Lyon - Nantes

Inför: Lyon - Nantes

Efter matchen mot Rangers så vill man ju bara se mer och mer, men denna matchen, det 100:de mötet mot Nantes, är nu den sista innan ett nytt landslagsuppehåll. Efter uppehållet har vi ytterligare tre matcher i oktober, Le Havre borta och hemmamatcherna mot Besiktas i EL, och Auxerre.


Vinst med 4-1 mot Rangers i torsdags kväll. En härlig match där vi såg en outstanding Magick Fofana ge svar på tal. 
Nu tog han det stora steget från excellent super-sub, till excellent startelve-spelare. 
Två mål och en assist blev det för den lille belgaren som nu, efter det, belönas med uppflyttning från det belgiska U21-landslaget till Belgiens herr-landslag under det kommande landslagsuppehållet. 

Samma tur har inte en nästan lika excellent Rayan Cherki, två assists. Vi känner ju till Deschamps "allergi" mot OL-spelare, och trots spelarbrist i Les Bleus, så finns nog ingen tanke hos Deschamps att kalla Cherki. 
Cherki har dessutom nu under de senaste dagarna bytt spelar-agent från Mbappés mamma, till Moussa Cissokho, och det är säkert ingen merit hos Deschamps det heller? 

Alexandre Lacazette, som endast lyckats fixa en assist denna säsongen (Strasbourg), kom nu äntligen loss och fick göra, inte bara ett, utan två mål! Så vackert var det ena, att det utsetts till Goal of the Day på UEFA.com. 
Låt hans säsong börja! 

I april i år möttes Nantes och Lyon förra gången, då i Nantes. Lacazette ska då ha satt en armbåge i Zézé och domaren Jérôme Brisard avstod från att straffa Lacazette. Detta gnager fortfarande i Kombouaré. 
- De hade ingen blygsam seger. Jag har bilderna av bänken med tränarna som kommer för att provocera. Jag gillar det inte, du måste vara respektfull. Du vinner trots att du vet att du även hade fördelen av domaren i den här matchen. Du leder med 1-0 med en kvart kvar. Du kan sluta med den numeriska fördelen och han (Lacazette) stannar på planen och han gör kvitteringsmålet, och du förlorar bakom. Domarna kan förklara för mig vad de vill, det fungerar inte...

Detta kan vara ett försök från Kombouarés sida att sätta press på domarna i denna matchen. Nantes 3 senaste matcher har slutat med en förlorad och två oavgjorda matcher. Det skiljer 2 poäng mellan lagen i tabellen....

Pierre Sage:
- Jag hade glömt det (jag också). Det har hänt mycket viktigare saker i världen sedan dess. För mig fanns inte den intentionen där alls. Om det är hans sätt att börja matchen, så mycket bättre. Jag använder inte den tekniken. Jag tror att för att starta en match måste du bara börja...

OL fick, under matchen mot Rangers, två spelare skadade, Clinton Mata, en av de bästa denna säsongen och den så viktige Nemanja Matic.
När det gäller Matic, så var man riktigt oroliga över hans skada, men resultatet efter läkar-undersökningarna säger, att de bägge kommer att vara borta mot Nantes, men sedan vara tillbaka efter landslagsuppehållet. 
Vi håller tummarna för det! 

Även unge Enzo Molebe har skadats, under spel m reservlaget. 

OL ligger vid omgångens början på tabellens 11:e plats med 7 poäng. En vinst mot Nantes skulle ta oss en bit upp i tabellen?
Nu återstår att se om Sage kan få ut samma resultat av laget i en liga-match som i en Europa League-match?
Lyon har spelat 3 hemmamatcher denna säsongen, två förluster och en vinst. 
Kan vi vinna vår andra hemmamatch i ligan nu?

Den kallade truppen för OL har i vanlig ordning ännu inte kommunicerats.

Nantes
Ligger vid omgångens början på en 7:e plats med 9 poäng. 
Man har endast kallat 19 spelare, och har svenska målvakten Patrik Carlberg (Brage, AIK, Randers) som andremålvakt.

Duverne, Centonze, Guirassy, ??Mahamoud och förre OL-spelaren Kadewere är skadade.
Coco är avstängd pga rött.
Castelletto straffad, för att han käftat emot Kombouaré efter deras oavgjorda match mot ASSE förra veckan (?), kommer att spela i reservlaget. 
Lepenant som är på lån i Nantes från OL spelar inte mot oss. 
Men, det står klart nu att lånet kommer att bli ett köp. Nantes kommer att lösa utköps-klausulen på 2,5 m€.
Nantes tränare Antoine Kombouaré säger:
- Jag kämpade som en galning för att försöka bryta den här typen av klausul. Omöjlig. Så han kan inte spela.
Och det är väl kanske tur för oss, för Lepenant ser ut att ha funnit "sitt place", det går bra för honom i Nantes. 
Den defensive mittfältaren har gjort 2 mål och en assist på 6 matcher. 

Nantes kallade trupp HÄR

Domaren i denna matchen heter Marc Bollengier. Detta blir hans första match på Groupama Stadium.

Avspark söndag kl.15.00
Stream gäller.

Allez Les Gones, AHOU!

Birgitta Malmborg2024-10-05 23:21:39
Author

Fler artiklar om Lyon

Inför Europa League: Lyon - Olympiakos
Inför L'Olympico: Lyon - Marseille