Inför matchen mot Frankrike: ”Detta är min drömfinal”

Inför matchen mot Frankrike: ”Detta är min drömfinal”

Vi pratar med Portugal-supportern Luis Alter inför söndagens EM-final.

Efter en fin andra halvlek vann Portugal klart mot Wales i semifinalen. Vad tar du med dig till finalen från den matchen?
Den riktigt stora laginsatsen! Vi portugiser är mer vana att våra individualister ska göra det. I detta mästerskap tycker jag att kollektivet har överglänst individualisterna, även om det är just individualisterna som avgjort så är det mycket tack vara kollektivet! 
 
Här i Frankrike, där det finns många människor med rötter i Portugal, är det nästan ”inför derby-känsla”. Hur är det för dig? Drömfinal?
Jag har hela tiden bett om Frankrike i final, nu fick jag det! Frankrike har satt stopp för oss i tre semifinaler EM-84, EM-00 och VM-06! Så ja, en kanske märklig anledning, men detta är min drömfinal! 
 
Hur är statusen på Pepe, kommer han att kunna spela?
Han sågs med ett stort leende under sista träningen så alla tolkar som om han är spelklar, men vad jag har sett är det ingen i den portugisiska delegationen som sagt varken bu eller bä.
 
Efter finalförlusten 2004 verkar Cristiano Ronaldo nu otroligt laddad. Blir han er viktigaste spelare?
Självklart kommer han ha en stor press på sig! Men det som har varit genomgående i detta mästerskap är att han anpassat sig till lagets behov och andra har fått synas mer, eller rättare sagt: han har tagit mer ansvar!
 
Hur tycker du att Portugal ska agera för att ha störst chans att vinna sitt efterlängtade EM-guld?
Jag skulle vilja se ett offensivt Portugal spela skjortan av fransmännen, men det tror jag inte vi kommer få se!

Jag tror att vi kommer låta Frankrike ha bollinnehavet, och ligga på rätt sida. Det kommer krävas att alla 14 i Portugal gör sin bästa landskamp om vi ska få fira den efterlängtade titeln!
 
Framförallt så måste William och Adrien vinna sina matcher i matchen! Sen så måste vi få stopp på vår "halvbror" Griezmann. Faktiskt så var det nära att Griezmann 2010 bytte landslag då han blev utkastad från den franska u-21 landslaget. Tålamodet är något som vi måste ha på söndagskvällen, ju längre matchen glider fram desto mer pressad blir hemmanationen!
 
Hur tror du att det går till slut?
Hjärnan säger att det blir ännu en "hedersam" förlust, men hjärtat säger att nu är det vår tur! 

John Cederblad2016-07-09 14:00:00

Fler artiklar om Portugal