2016-06-30 21:00

Polen - Portugal

Inför Polen-Portugal: Dags att övertyga
Time to shine and rise Cristiano.

Inför Polen-Portugal: Dags att övertyga

Stade Vélodrome kommer att koka utanför den franska kusten när Portugal möter Polen i en match där stjärnorna ska bära sina lag till avancemang.

Kvartsfinalerna kickar igång från och med ikväll. Först ut på scenen är Polen och Portugal. Två länder som varken har imponerat eller spelat bra fotboll i mina ögon. Men som ändå har fått med sig resultaten till deras önskade fördel.

Inte imponerat
Portugal lyckades på ett krånligt vis ta sig vidare till åttondelsfinal efter att ha kommit trea i gruppen och gått vidare som en utav de bästa treorna i mästerskapet. Tur? Titta då på matchen mot Kroatien. Fernando Santos mannar såg underbemanade ut hela matchen, och när alla hoppade för att Kroatien skulle avgöra, kom Quaresmas retfulla nick och skickade Portugal vidare.

– Det kommer att vara en balanserad match, även om jag tror inte att Polen liknar något lag vi har spelat hittills. De är ett mycket strategisk lag, berättar Fernando Santos.
Resultatmässigt har Polen övertygat. 1-0 mot Nordirland är godkänt, 0-0 mot Tyskland är bra och 1-0 mot ett utslaget Ukraina är också godkänt. Men, spelet har inte funnits där som Polen är kända för. På plats såg jag Ukraina-Polen och det såg tafatt ut för polackerna, supportrarna var fantastiska men presspelet var under all kritik. Det fanns inget presspel och ordet aggressivitet fanns inte uppställt i taktikboken hos förbundskaptenen Adam Nawalka. Det fortsatte sedan mot Schweiz i åttondelen när straffar kom att ge Polen en plats i kvarten.
– Jag tror att vi har visat vad vi kan men låt oss vänta tills matchen. Vi vet att våra styrkor och att vi är kapabla att gå vidare. Det är ingen överraskning att vi har fått resultat det här mästerskapet, säger Adam Nawalka.

Stjärnornas kamp
Stjärnorna Cristiano Ronaldo och Robert Lewandowski har ännu inte hittat nätet vilket också är ett tecken på att landslagen har mycket mer att ge. Dock till deras fördel har de varit nyttiga för sina lag, som kaptener har kommunikationen fungerat och de har jobbat hårt i varje match. Ronaldo har varit otroligt disciplinerad på sin kant och fått beröm av Santos, medans Lewandowskis närvaro i anfallet har oftast legat i grund till att polackerna gör mål.
– Alla pratar om Cristiano Ronaldo och det finns en anledning till det - han är en fantastisk spelare. Men det finns hundratals andra spelare här som vi inte prata om varje dag, men det är normalt att prata om spelare som Ronaldo eller Lewandowski. Ronaldo vet hur man handskas med det, säger Fernando Santos.
Två andra spelare som dock är i form och blir intressanta att följa är Renato Sanches och Kuba Blaszczykowski. Renato har mestadels agerat inhoppare men med sin ringa ålder har talangen visat upp en kvalité som gör att han är landets nästa största stjärna. Kuba har producerat mål, fick nytt förtroende sist och tackade för det.


Troliga elvor:
 
Polen (4-4-2): Fabianski; Piszczek, Glik, Pazdan, Jedrzejczyk; Blaszczykowski, Krychowiak, Maczynski, Grosicki; Milik, Lewandowski.
Missar nästa match vid varning: Grosicki, Maczynski, Peszko, Piszczek, Pazdan, Jedrzejczyk

Portugal (4-4-2) : Rui Patrício, Cédric, Fonte, Pepe, Guerreiro; Silva, William Carvalho, Sanches, Mário; Nani, Ronaldo.
Missar nästa match vid varning: William Carvalho, Pepe, Quaresma


Matchen börjar 21.00 på Stade Vélodrome i Marseille.

Elvedin Basic elvedin.basic@svenskafans.com@Ghananen2016-06-30 10:41:00
Author

Fler artiklar om Portugal