2023-08-02 16:00

Astana - Dinamo Zagreb

Inför returen mot Astana
Kommer Petkovic avgöra igen?

Inför returen mot Astana

Returmatchen mot Astana spelas tidigt under dagen. Matchen är bara en formalitet eftersom Dinamo körde över Astana med hela 4-0 på hemmaplan.

Från Första matchen mins vi Dinamos fantastiska spel och Ivanusecs hattrick. Blått har ett fantastiskt kapital inför den långa resan till Asien. Möjligheter för rotering i startelvan finns och på sätt spara krafterna inför en ny ligamatch kommande helg. Se höjdpunkterna nedan.
 



//

Jag har svårt att tänka mig att man kommer spilla fyra måls ledning mot ett lag som Astana, som knappt skapade några målchanser under hela matchen i Zagreb. Dock så skall vi alltid minnas mirakelvändningarna i Champions League returen mellan Barcelona-PSG!

Tränaren Igor Biscan kommer troligtvis att rotera i startelvan och vissa spelare som har fått för lite speltid eller ingen alls, kommer att få chansen mot Astana.

Gissar med lite önskemål i baktankarna inför returen. Hoppas att målvakten Nevistic får värma upp en stund mellan stolparna, men allt pekar mot att vi kommet se Livakovic från start. Hoppas även på Dino Peric, samt vänsterbacken Mykhaylichenko från start. Centralt i mitten tillsammans med Misic kanske en ung Sucic från start.

Med tanke på helgens bortamatch mot Istra (3-0), så blir det nog Marko Bulat som får starta på mittfältet. Offensiven blir rustad med Spikic och Petkovic från start. Kanske får Ivanusec en förtjänad vila och istället för honom får vi se Marin eller Menalo från start?

Men hur blir det Josip Drmic? Anfallare har knapp fått med speltid och Emrelis start mot Istra senast talade mer en tusen ord. Just nu känns det som att Drmic är tredjevalet och möjligt en återvändning till Rijeka.

Startelvan
Livakovic MV - Moharrami HB, Mykhaylichenko VB, Peric MB, Sutalo MB - Misic CM, Bulat CM, Baturina OM - Spikic HY, Menalo VY, Petkovic CF

//


Förväntningar
Som ovan nämnt så hoppas man att det här är endast en formalitet och att vi undviker onödig dramatik till varje pris. Det luktar från långt håll en ny seger, Dinamo är helt enkelt för starka och Biscan har redan roterat i helgen, vilket betyder att senatorerna Petkovic, Moharrami, Spikic och Bulat är tillbaka från start. Men ge mig vad som helst bara vi får detta överstökat detta utan skador och börjar förbereda inför episk duell mot grekiska AEK!

//

Datum: 2:a augusti
Tid: 16:00
Plats: Astana arena (Astana)
Tips: 1-2 (Spikic, Petkovic)
 

Mato Zoricmato_zoric@hotmail.com@ZoricMat2023-08-02 09:41:53
Author

Fler artiklar om Dinamo Zagreb

CL: Dinamo 2 – 2 Monaco: Dinamo tappade tvåmåls ledning!