Stadion HNK Rijeka, 2023-05-21 19:30

HNK Rijeka - Dinamo Zagreb

Inför Rijeka

Inför Rijeka

Blått spelar nästsista ligamatchen på söndag och det är ingen motståndare som helst – HNK Rijeka står för motståndare!

I dagarna har det pratats en del om kommande spelarövergångar, bland annat om Rijekas främsta målskytt Matija Frigan som är på Dinamos radar.

Det spekuleras att Dinamo är villiga att byta Marin och Jankovic, båda befinner sig på lån hos Rijeka, för Frigan och ett extra pålägg med 3,5 miljoner €uro! Det hela känns som science fiction och jag hoppas verkligen att detta är bara spekulationer. Med all respekt för 20-årige Frigan, men 14 fullträffar på 25 omgångar imponerar inte på mig.

 



Men kommande övergångar kommer det att pratas en del om utan tvekan. Fokus bör ligga på söndagsmatchen då Rijeka slåss för Conference League plats och i nuläget ligger klubben på fjärde plats med 48 poäng.

Rijeka har 42:41 i målskillnad på 34 omgångar och är sjunde bästa hemmalaget i ligan, vilket säger oss att man trivs bättre borta än hemma. Dagsformen hos Rijeka på åtta senaste ligamatcher är 4-2-2 vilket vid första blicken ser godkänt ut.

 

Dinamo Zagreb
Senaste gången blått besökte Rijeka slutade det hela med 7-2 seger! Självklart tror jag inte på en repris eftersom hemmalaget har en helt annan moral än haveriet i november 2022.

Man kan känna att Dinamos tränare Igor Biscan har en uppgift inför matchen och det är att hitta motivationen hos spelarna. Vi vill självklart besegra Rijeka på bortaplan ännu en gång, dels för att gå på semestern med solbrylorna på och förbereda inför ny säsong med god anda.

Biscan inför matchen:
”Laget är i bra skick, killarna jobbar bra och alla är på gott humör. Det sista resultatet bidrog ytterligare och vi hoppas att kunna fortsätta med bra spel och vi ser fram emot matchen”

På tal om Dinamos 7-2 seger i höstas:
”Under den andra delen av säsongen ser Rijeka annorlunda ut och mycket, mycket allvarligare. Sedan den nya tränaren kommit har också resultaten kommit”

Hur ställer Dinamo upp på stadion Rujevica? Det är en fråga värd en miljon kronor. Kommer vi se Nevistic mellan stolparna igen, eller är det Livakovic som är tillbaka? Följer jag hjärtat, är det Livakovic som startar matchen, men hjärnan säger att Nevistic har börjats förbereda inför Livakovics försäljning. Det enda vi kan vara säkra på idag är att Baturina, Ivanusec och Petkovic startar.

Nevistic MV – Perkovic VB, Ristovski HB, J.Sutalo MB, Peric MB – Misic CM, Ljubicic CM, Baturina OM – Ivanusec VY, Petkovic FW, Topic HY

Förväntningar
Läget är så här: Dinamo har absolut inget att spela för, men det betyder inte att man kommer hejvilt vifta med vit flagga. Allt handlar om att hålla god stämning i truppen och försöka vinna matchen, men nu leker jag också med tanken att man fokuserar på Rijekas anfallare Frigan och att klubbarna på något sett nöjer sig med delad pott. Rijeka och Dinamo har sedan tidigare haft ett bra samarbete och jag blir inte förvånad om det samarbetet fortsätter efter sommaren.

Datum: söndag 21 maj
Tid: 19:30
Plats: stadion Rujevica (Rijeka)
Tips: 1-1 (Petkovic)
 

Mato Zoricmato_zoric@hotmail.com@ZoricMat2023-05-20 18:59:36
Author

Fler artiklar om Dinamo Zagreb

CL: Dinamo 2 – 2 Monaco: Dinamo tappade tvåmåls ledning!