Inför Skottland-Schweiz: Vinna eller försvinna för Skottland
Vinna eller försvinna för Skottland!

Inför Skottland-Schweiz: Vinna eller försvinna för Skottland

I kvällens sena match kommer Skottland att ställas mot Schweiz på RheinEnergieStadion eller Cologne Stadium, som den kommer att heta under mästerskapet. En måstematch för Skottland och en match som kan säkra åttondelsfinal för Schweiz.


Skottland kommer in i matchen efter att man blivit totalt överkörda på plan mot hemmanationen Tyskland i EM-öppningen. Matchen slutade 5-1 men skottarna på plats hejade på ända till slutsignalen. Schweiz däremot kommer in i matchen med lite bättre självförtroende. De vann i sin öppning mot Ungern med 3-1 och kan nu säkra åttondelsfinal med en vinst mot Skottland. 

För att de 200 000 skottarna på plats i Tyskland ska få se sitt land komma förbi gruppen krävs en sak, vinna. Skottland blir i praktiken klara att åka tillbaka till Storbritannien om de inte vinner sin match mot Schweiz. 

Mot Tyskland syntes nästan inte de offensiva spelarna i Skottland till. De har matchavgörande spelare i truppen. Scott McTominay har avgjort flera matcher i sitt klubblag Manchester United. Både John McGinn och Che Adams har också kaliber att avgöra en match som denna men det märktes att Skottland saknade det där extra mot Tyskland. Och det lär bli riktigt tufft även mot Schweiz, men helt omöjligt är det nog inte. Vi kan även se fram emot en läktarkamp där skottarna lär vinna med hästlängder oavsett resultat. 

Efter en säker seger mot Ungern i sin öppningsmatch så kommer schweizarna med lite bättre humör in i matchen. Landet kan i praktiken säkra sluspelet om man vinner mot Skottland. I själva matchen har Skottland bara en vinst i fokus så det krävs att schweizarna säkrar upp sitt försvar. Och på pappret så har landet det som krävs för att stoppa skottarna och ta sig vidare i mästerskapet.   

Länderna har bara ställts mot varandra en gång tidigare och det var i en vänskapsmatch 2006. Då slutade det i en 3-1 seger för schweizarna.   

Matchen spelas 21:00 på RheinEnergieStadion “Cologne Stadium” i Köln. Matchen sänds på TV4.

 

Oskar Almsvikoalmswik@gmail.comOskarAlmswik2024-06-19 20:05:00
Author

Fler artiklar om EM -24