Maksimir, 2023-04-15 19:10

Dinamo Zagreb - Slaven Belupo

Inför Slaven Belupo

Inför Slaven Belupo

Äntligen är Dinamo tillbaka i nästet efter tre tunga bortamatcher. Ikväll från klockan 19 möter man ett slitet Slaven Belupo som kommer närmast från en förlust i semifinalen i kroatiska cupen.

Igor Biscans debut förra helgen mot Lokomotiva Zagreb slutade lyckligt med 2-1 seger. En blytung seger som kammades hem efter att inhopparen Menalo trycker in returen med en hel armé med Bad Blue Boys som stöttade Biscans återkomst. 

Vi kan räkna med ett stort stöd även ikväll av Maksimirs trogna. Kommer Dinamo att ta andra raka segern efter mer än 1,5 månad? Allt talar för det. 

Eftersom man möter ett segt och slitet Slaven Belupo som förlorade en jämn match mot Hajduk Split. Dessutom kom målet från en straffspark, hur ska annars Livaja göra mål? 

På Maksimir har fokus varit på något helt annat. Styrelsen har arbetat hårt och vi bör se minst sagt en motiverad startelva från klockan 19! 


 




Spelare förlänger med klubben!
Vi är förväntansfulla efter startelvan som kommer att springa ut på Maksimir! Vissa spelare boostades inför helgen genom att förlänga kontrakten och det var inte vilka spelare som helst.

Först ut är vårens bästa spelare i Dinamo som är definitivt Ristovski! Glädjande att makedonen förlänger med klubben, hans uppoffringar för klubben uppskattas. Följt av Dino Peric som har spelat för klubben mer än 150 matcher och är en stark ledare och vinnarskalle! 

Dario Spikic förlänger också! Spelare har varit i Dinamos akademiskola i 11 år och gjorde debut för A-laget 2021. Näst på tur är viktige kuggen på mittfältet Josip Misic som kom till klubben 2020. Mittfältaren var kanske höstens bästa och stabilaste spelare för Dinamo som hade stor roll i Champions League.

Värt att nämna är att  populäre ”Zagi” förlänger också. Andremålvakt Zagorec är känd för sin erfarenhet, ledarskap och psykologiska påverkan på spelarna i omklädningsrummet. Mest positivt är kanske att den unge talangen Martin Baturina förlängde i veckan! 

Det har skrivits en del om att flera storklubbar står i kö för att köpa loss talangen. Men Martin gör rätt val i det att stanna i Dinamo och utvecklas ytterligare. 

Med detta sagt så har vi mycket att se framemot kommande säsongen men även avslutet på nuvarande. Igor Biscan är mannen med facit i hand och vi kan bara hoppas på att han har fingertoppskänsla för gästerna som är i knockdown. 

Datum: 15 april
Tid: 19:00
Plats: stadion Maksimir 
Tips: 3-0 (Drmic, Spikic, Ivanusec)

Mato Zoricmato_zoric@hotmail.com@ZoricMat2023-04-15 08:48:00
Author

Fler artiklar om Dinamo Zagreb

CL: Dinamo 2 – 2 Monaco: Dinamo tappade tvåmåls ledning!