2016-07-01 21:00

Wales - Belgien

Inför Wales - Belgien
Trollkarlen Hazard kommer ha en viktig roll i kvällens match!

Inför Wales - Belgien

Lille ligger endast en och en halv timme från Belgien och det har kommit flera tusen belgiska fans för att stötta sitt landslag i kvällens kvartsfinalmatch mellan Belgien och Wales. Få se om Belgien klarar att ta sig till semifinal med "hemmastödet".

Allmän fakta
 
Wales och Belgien spelade i samma EM-kvalgrupp. Första mötet slutade 0:0. Den andra matchen avgjorde Bale med sitt 1:0 mål. Belgien slutade trots förlusten etta i gruppen med två poäng mera än just Wales.
 
Belgien
 
Wilmots manskap har länge varit en av favoriterna till att stå i finalen den 10:e juli i Paris. I åttondelsmatchen mot Ungern visade man äntligen på vad deras beryktade anfallsspel kan åstadkomma. Med två spelglada kreatörer i Hazard och De Bruyne är det mesta möjligt i anfallsspelet för Belgien. En märklig sak dock som de flesta la märke till i matchen mot Ungern var att Hazard och De Bruyne ogärna passade bollen till deras targetspelare Lukaku, som löpte sig fri ett antal gånger mot det ungerska försvaret, dock utan gensvar av sina lagkamrater.
 
Det har funnits en del tvivel kring om Chelsea spelaren Hazard kommer kunna spela mot Wales på grund av en skada, men Belgisk press menar att kaptenen kommer vara redo för att möta Bale och Co. Det blir även en speciell match för Hazard, då matchen spelas i hans gamla hemstad Lille, där han tillbringade sina första proffs år.
 
Ett bakslag för Belgien är dock att ännu en back har skadat sig. Sen tidigare missade kaptenen Vincent Kompany turneringen på grund av en skada och ersättana Nicolas Lombaerts, Björn Engels och Dedryck Boyata fick också kasta in handduken innan EM-starten. Nu har även Vertonghen skadat sig efter en smäll på gårdagens träning. Tottenham spelaren blir borta i fyra månader och får se resterande mästerskap från läktaren. Belgien får det heller inte lättare nu när även Vermaelen är avstängd mot Wales, på grund av två gula kort. Detta betyder att Alderweireld får skapa en fyrbackslinje med Jason Denayer, Thomas Meunier och Jordan Lukaku.
 
Inför mötet är Belgien det målgladaste laget i EM-slutspelet. Wilmot får åteigen förlita sig på sitt anfall nu när försvaret är kraftigt försvagat.
 
Wales
 

Efter att ha kommit etta i grupp B före England, Slovakien och Ryssland mötte Wales Nordirland i åttondelsfinalen. Nordirland matchen var ingen spektakulär uppvisning utav Wales. Man gick vidare efter att Bale spelade in bollen i straffområdet och McAuley styrde in bollen i eget mål. En vinst som innebar en kvartsfinalmatch mot Belgien.
 
Wales styrka har varit deras hårda kollektiva jobb där framförallt mittlåset Allen, Ledley och Ramsey har spelat en nyckelroll.
 
Nyckeln för Wales är att spela kompakt och slå till på snabba kontringar. Nu när försvaret även är försvagat har Wales en större chans. 
 
Bale går in i denna match med stort självförtroende, tre mål och en assist på fyra matcher. Fin statistik för Real Madrid spelaren. Han delar därmed förtillfället skytteligan med Griezmann och Morata.
  
Extra:
 
Belgien har sammanlagt skapat 33 hörnor, 23 hörnor fler än Wales i detta mästerskap.
Detta blir första gången att ett walesiskt lag spelar i Lille. 

Var: Stade Pierre Mauoy
När: 1 juli klockan 21:00
Domare: Damir Skomina (SVK)

Keven Baderkeven.james.bader@gmail.com@Keven_Bader2016-07-01 08:53:53
Author

Fler artiklar om Belgien