Maksimir, 2022-10-01 19:30

Dinamo Zagreb - Slaven Belupo
4 - 1

Ingen kan stoppa det blåa tåget
Luka Ivanusec i form

Ingen kan stoppa det blåa tåget

Ännu en ligaseger som kommer att gå i historie böckerna, där få kommer lista igenom och läsa när Petkovic blev kvällens joker. Men andra funderingar har man, finns det något lag i ligan som kan stoppa det blåa tåget? 

Dinamo - Slaven Belupo = 4-1 (1-0)
Självmål 9’ 1-0, Petkovic 72’ 2-1 (straffspark), Bockaj 81’ 3-1, Ivanusec 90(+3) 4-1. |  Hoxha 59’ 1-1.

Matchen gick i rätt riktning redan i 9:e matchminuten när gästernas målvakt Markovic gör självmål. Tidig ledning tvingade Slaven att spela öppet och det lämnade stora ytor för Dinamos offensiv. Förutom att Orsic prickade ribban från en frispark, så missade Spikic och Ademi vassa målchanser i första halvleken. 

Slaven Belupo har inte kommit för att försvara på stadion Maksimir. Det gjorde man inte heller på hemmaplan i Koprivnica mot Dinamo. Men skillnaden den här kvällen, är att Dinamos anfallare inte var effektiva efter 45 spelade minuter. 

Andra halvlek
Ante Cacic var inte nöjd med Josip Drmic, som var för steril i första halvleken och Petkovic fick ta på hårdhandskarna. Apotekarna kommer tillbaka efter ett oväntat mål när backlinjen sover efter ett inlägg. Kvitterat och för en sekund tänkte man att detta kan faktiskt bli en onödig jobbig kväll där spelarna kommer behöva slitas. Det blev ännu mer mörkt när Misic klev av planen två minuter senare på grund av skada.

Men Cacics gäng visar karaktär och trycker ytterligare på gasen och tilldelas straffspark i 70:e minut. Bruno Petkovic sätter Dinamo i förarsätet och gör sitt fjärde ligamål för säsongen. 

Bockaj + Ivanusec 
Målchans efter målchans skapas efter ledningsmålet, men spiken i kistan kommer först i 81:a minuten när ligans bästs vänsterback, som är annars bänkad i Champions League matcher, gör sitt 2:a ligamål och totalt tredje för säsongen.

Petar Bockaj skulle även skriva in femte liga assisten på tilläggstid. Luka Ivanusec sätter fjärde målet och vi kan stolt säga att detta var tionde segern i ligan för blåa familjen efter elva omgångar.

Summering
Allt mer säkrare serieledning i SuperSport HNL. Efter elva omgångar har Dinamo nätat 34 gånger. På hemmaplan har man lyckats trycka in 23 mål och vunnit samtliga sex matcher. Jag undrar om vi ens har en utmanare i ligan? Kanske det kan bli andraplacerade Osijek som vaknat efter tränarbytet. Men det skiljer hela 13 poäng mellan klubbarna. Det här känns för enkelt, vi ska inte luras. Men när du har en trupp med 28 namn, just nu är två spelare i sjukstugan, och trots det kan vi täcka dessa positioner. Jag kan verkligen inte se Dinamo tappa detta. Vill passa på och nämna Ivanusec som gör mål i andra matchen på raken. Vi håller också tummarna för att Misics skada inte är något allvarligt. Det hade varit handikapp att bli av med honom inför matchen i Salzburg.

Spelarbetygen 
5- legendarisk 
4- världsklass 
3- proffesionellt 
2- medel 
1- amatör 

Livakovic 3- åkte på ett mål ikväll tack vare ett blekt försvar
J. Sutalo 2- måste ge honom en tvåa för det insläppta målet. Så här går det inte försvara om fyra dagar mot Red Bull
Peric 2- läs ovan
Ljubicic 2- spelar hela matchen, mestadels som vänsterback, men utan något konkret
Ristovski 2- helt okej insats, rutinerat 
Ademi 3- återigen nära att göra mål, det kommer kanske mot Salzburg?
Misic 3- stabil insats fram tills skadan när han blev utbytt efter en timmes spel
Ivanusec 4- får en stark fyra, vi kommer behöva en Ivanusec i toppform mot Red Bull
Orsic 2- nära att sätta en frispark, men Mislav behövde inte ta ut sig idag, du får gärna spara högerfoten till på onsdag
Spikic 2- hamnar för ofta i målchanser, bränner många dessutom. Känns som att Dario hamnat på isen
Drmic 1- väldigt svagt den här kvällen, ett av hans sämre insatser i blåa tröjan
Petkovic 3- nätar igen i ligamatch, den här gången från straffspark
Bockaj 4- kommer in i 79:e minuten, mål + assist
Baturina 3- kommer in 60:e istället för Misic. Deltar mycket i speluppbyggnad 
Moharrami och Marin /- spelade för lite för att betygsättas 

Mato Zoricmato_zoric@hotmail.com@ZoricMat2022-10-02 00:17:00
Author

Fler artiklar om Dinamo Zagreb

CL: Dinamo 2 – 2 Monaco: Dinamo tappade tvåmåls ledning!