Sillysvepet: Costa blir kvar i Chelsea – Matuidi på blixtvisit i England?

Sillysvepet: Costa blir kvar i Chelsea – Matuidi på blixtvisit i England?

Måndagens Silly-nyheter på SvenskaFans hittar du här.

KVÄLLENS UPPGIFTER (21:00)

Blaise Matuidi på blixtvisit i England
Den franske landslagsmittfältaren ska ha lämnat truppen i morse för att flyga till England och diskutera en övergång med en icke känd PL-klubb. Matuidi tillhör i nuläget PSG, som just bytt tränare. Enligt Goal France beräknas han vara tillbaka i Frankrike under tidig kväll, måndag.
(Goal)
 
… eller inte?
Under kvällen kom det istället uppgifter om att Blaise Matuidi inte alls hade lämnat den franska landslagstruppen.
(RMC)
 
”Emery petar Trapp i PSG”
Paris nye baskiske tränare är imponerad av den till Villarreal utlånade Alphonse Areola och vill ta ha hem 23-åringen för att göra honom till förstemålvakt nästa säsong. Stämmer detta lär Sirigu tvingas lämna klubben – och Trapp ta sig en ordentlig funderare kring sin framtid.
(France Football)
 
Costa blir kvar i Chelsea
Atletico Madrid har rapporterats vara sugna på Diego Costa, men anfallaren blir kvar i Chelsea och förväntas fronta ett tvåmannaanfall under Antonio Conte – där italienaren gärna ser Alvaro Morata jämte Costa.
(Telegraph)
 
Mannone förlänger kontraktet
Vito Mannone har satt sin signatur på ett nytt kontrakt med Sunderland. Målvakten blir kvar i klubben till 2018.
(Gianluca Di Marzio)
 
Giampaolo tar över Sampdoria
Vincenzo Montella flyttade till Milan – och nu har Sampdoria presenterar ersättaren. Det blir Marco Giampaolo som sätter sig på tränarbänken. Kontraktet är skrivet på två år.
(Gianluca Di Marzio)
 
Torres skriver på för Atletico
Fernando Torres kontrakt med Milan har nu löpt ut – och veteranen kritade omgående på ett kontrakt med Atletico, där han tidigare har varit på lån.
(Atletico på SvenskaFans)
 
Crystal Palace budar vidare
Crystal Palace är fast beslutna att köpa loss Christian Benteke från Liverpool. Det första budet på £25 miljoner nekades av Liverpool, men nu ska Palace återvända med £31,2 miljoner.
(Liverpool på SvenskaFans)

EFTERMIDDAGENS UPPGIFTER (13:55)

Stoke City vill värva Nani
Portugals yttermittfältare förbereder sig för EM-semifinal på onsdag kväll. Och 29-åringen kan hamna i Premier League till hösten. Efter flera år i Manchster United-tröjan kan han ligan och landet väl. Stoke City och deras assisterande tränare, Mark Bowen, tycker Nani lämnade ligan för tidigt och vill ha honom. 
- Han är fortfarande riktigt talangfull, han har alla attribut varje PL-klubb vill ha. 
(BBC Sport)

Leicester överens med CSKA om Musa
Nigerias landslagsman, Ahmed Musa, är på väg till England och mästarna Leicester City. Klubbarna har kommit överens om en övergångssumma för spelaren, meddelar Musas agent. 23-åringen kom till CSKA Moskva 2012 och har gjort 54 mål på 168 matcher för det ryska huvudstadslaget.
(BBC Sport)

Swansea närmar sig Leroy Fer
Holländaren som tillhör QPR ser ut att flytta till Wales permanent. I våras var han utlånad till klubben och svanarna är nöjda med vad dem fick se. Nu är en övergång nära enligt brittisk media.
(BBC Sport)

Gregory van der Wiel till Fenerbahce
PSG ville förlänga med högerbacken, men man kom inte överens innan kontraktet gick ut. Fenerbahce blir nästa klubbadress för holländaren.


Monaco och Lille överens om Sidibé                                              
Tidigare idag rapporterade vi om intresse från Southampton för Lilles ytterback Djibril Sidibé. Nu står det klart att Monaco hann före, då man är överens med Lille om en övergång för omkring 13 miljoner euro. I dealen finns även inskrivet att Lille får fortsätta låna offensive mittfältaren Rony Lopes av Monaco.
(L’Equipe)

Uppdateringar från SF-redaktionerna
West Ham
Djurgården
Bournemouth
Wolverhampton

MORGONENS UPPGIFTER (09:00)

Juan Mata nära Everton
Zlatan har fått hans tröjnummer, nu ryktas Juan Mata vara på väg från Manchester United till Everton. Liverpool-klubben sägs även vara ute efter målvakten Etrit Berisha.
(Liverpool Echo

Juventus intresserat av Cavani
PSG-anfallaren sägs ha tackat nej till en kontraktsförlängning med Paris-klubben, och han är Juventus förstaval som ersättare till Morata. Nuvarande kontrakt sträcker sig till 2018.
(Football Italia

James i samtal med PSG
Paris är i långt gångna diskussioner med James Rodriguez, som tidigare placerats i Manchester United. PSG sägs även ha gett upp försöket att värva Higuain, för att istället satsa på Bacca.
(Goal

Conte vill ha Pellè till Chelsea
Nye managern Antonio Conte ska ha bett klubben att lägga ett bud på Southampton-anfallaren som just spelat klar EM för Italien.
(Football Italia)

Kina för Molins?
Trots intresse från allsvenska klubbar ser förre MFF-spelaren Guillermo Molins ut att vara på väg till Kina. Beijing Renhe kan bli nästa klubbadress.
(Fotbollskanalen

Real utmanar Barcelona om Jesus
Palmeiras-spelaren Gabriel Jesus har placerats i Barcleona. Nu rapporterar AS att rivalen Real Madrid blandar sig i jakten.
(AS

Ung mexikan till United?
Engelsk media placerar mexikanske anfallaren Hirving Lozano i Manchester United. 20-åringen påstås ansluta efter OS i Rio.
(MEN

Leicester funderar på Robson-Kanu
PL-mästarna kan värva Wales succéanfallare. Han spelade med Reading förra säsong, men kan nu gå som bosman.
(Sky Sports

West Ham för Bolasie?
Crystal Palace funderar på att sälja Yannick Bolasie. Flytten kan dock bli kort då West Ham nämns som möjlig ny klubb.
(Daily Mirror

Pjaca på väg till Premier League
Den kroatiske ytterbacken övertygade under EM och en flytt till England är trolig. Dinamo Zagrabs 21-åring placeras av många i Liverpool
(Daily Express

Koeman vill ha en målvakt till
Nye Everton-managern har redan värvat Stekelenburg. Han vill trots detta försöka locka över Valencia-keepern Diego Alves till Goodison Park.
(HITC

Rulli ger Hart konkurrens?
Uruguayanske målvakten Geronimo Rulli är på väg till Manchester City för 10 miljoner euro. 24-åringen till hör nu Deportivo Maldonado i hemlandet.
(Daily Express

Sidibé till Saints?
Nye, franska Southampton-tränaren Claude Puel vill ta med sig Lilles ytterback Sidibé från Ligue 1. Drygt 15 miljoner euro lär en övergång till den engelska sydkusten kosta.
(Daily Mirror

Arbeloa kan hamna i Newcastle
Ytterbacken har lämnat Real Madrid och har de senaste dagarna kopplats samman med klubbar i Serie A. Nu kommer uppgifter om att även Newcastle är intresserat.
(Sportsmole

*****

Söndagens sillysvep: Lacazette stannar i Lyon
 

SvenskaFans.com2016-07-04 21:00:00

Fler artiklar om SvenskaFans