Sillysvepet: Femårskontrakt för Ighalo

Sillysvepet: Femårskontrakt för Ighalo

Torsdagens Silly Season-nyheter sammanfattas.

KVÄLLENS UPPGIFTER (21:20)

Watford signar upp målsprutan
Anfallaren Odion Ighalo är The Hornets trogen. I dag tog Londonklubben död på alla rykten om en eventuell flytt för strikern. Ighalo har kritat under ett färskt femårskontrakt med Watford.
(Sky Sports)

Hasani återvänder till Degerfors
Anfallaren är tillbaka på Stora Valla efter en sejour i GIF Sundsvall. På torsdagskvällen presenterade värmlänningarna 34-åringen.


AIK värvar John Chibuike
Den offensiva mittfältaren ansluter från Gaziantepspor i turkiska högstaligan.
(AIK-red på SvenskaFans)

Real Madrid är sugna på Weigl
Borussia Dortmunds mittfältare har en bra säsong bakom sig på Westfalden-stadion. Nu är Los Blancos sugna på den tyska talangen.
(Der Westen)

King förlänger med The Cherries
Norrmannen Joshua King stannar kvar på sydkusten. Nu står det klart att den snabba anfallaren förlängt med Bournemouth. Det nya kontraktet sträcker sig fram till 2020.
(Sky Sports)

Dubbelvärvning av Charlton
Londonklubben har haft en hektisk transferdag. League One-laget har knutit till sig två mittfältare. Jordan Botaka ansluter från Leeds på ett säsongslångt lån. Sedan har man värvat nordirländaren Josh Magennis som är klar för två år.
(Artikel om Jordan Botaka)
(Artikel om Josh Magennis)

Leeds fortsätter värva
Garry Monk har gjort klart med sin åttonde värvning denna sommar. Nu är det ytterbacken, Luke Ayling, som ansluter till klubben.
(Leeds hemsida)

MK Dons landar Agard
Bristol City-anfallaren lämnar Championship för spel i League One. MK Dons har värvat anfallaren för en rekordsumma.
Östersund lånar DIF-målvakt
Hampus Nilsson är klar för Jämtlandsklubben. Under torsdagen blev det klart att Andreas Isaksson ansluter till Djurgården och nu väljer huvudstadsklubben att skicka ut en av sina målvakter på lån.
(Östersunds hemsida) 

Uppdateringar från SF-redaktionerna
Bologna
IF Elfsborg
Real Madrid

EXTRA UPPDATERING (16:05)

Daniel Gustavsson lämnar Örebro

Under torsdagen blev det klart att ÖSK säljer sin mittfältare till IF Elfsborg.
- DG har stått för många fina prestationer under tiden i ÖSK och har varit ett föredöme på och utanför planen. Vi önskar honom stort lycka till i den fortsatta karriären, säger ÖSK:s sportchef Magnus Sköldmark.
(Örebros hemsida)

EFTERMIDDAGENS UPPGIFTER (15.30)

Sissoko hoppas på drömklubben
Moussa Sissoko var en pigg injektion för sitt Frankrike under EM och blev snabbt eftertraktad. Någon övergång har det dock inte blivit ännu och mittfältaren tillhör fortfarande Newcastle United. Anledningen enligt honom själv är att han väntar på att Real Madrid ska höra av sig, som är hans drömklubb.
(BBC)

Mustafi närmar sig flytt till England
Den 24-årige försvararen ser ut att flytta till England och London inom kort för spel i Arsenal. Enligt tyskens agent är spelaren överens med ”Gunners” om ett avtal och väntar nu bara på att Valencia ska acceptera det inkomna budet.
(The Guardian)

Swansea slår klubbrekord
Här om dagen blev Fernando Llorente klar för Swansea. Nu får han en landsman uppe på topp då klubben från Wales köpt in Borja Baston från Atlético Madrid. För honom fick man betala strax över 15 miljoner pund – vilket är nytt klubbrekord.
(Swanseas hemsida)

Sunderland värvar från Manchester United
Paddy McNair och Donald Love väljer båda två att lämna Manchester United för att fortsätta karriären hos seriekonkurrenten Sunderland. Fem och en halv miljoner pund får den sistnämnda klubben betala för duons tjänster.
(Sunderlands hemsida)

Leipzig håller hårt i backen
Lukas Klostermann spelar just nu OS för sitt Tyskland i Brasilien. Det hindrar dock inte klubbar från att vilja knyta försvararen till sig, där bland annat Arsenal nämnts som en tänkbar destination. Nu har RB Leipzigs sportchef Ralf Rangnick gått ut och sagt att 20-åringen inte är till försäljning.
(Transfermarkt)

Ny förbundskapten för Ryssland
Det gick som bekant inte särskilt väl för Ryssland under sommarens EM-turnering i Frankrike. Efter att landet åkt ut redan i gruppspelet avgick Leonid Slutsky från posten – som stått tom sedan dess. Nu har en ersättare blivit klar och det blir Stanislav Cherchesov som nu ska hålla ställningarna inför hemma-VM om två år.
(Sky Sports)

Veteranen till Espanyol
35-årige Martín Demichelis är nu klar för Espanyol som han kommer representera under den kommande säsongen.
(Espanyols hemsida)

Cahill återvänder hem
Efter drygt 20 år utomlands kommer Tim Cahill hädanefter spela fotboll i Australien igen då han är klar för Melbourne City, som är samarbetsklubb med Manchester City och New York City FC. Kontraktet gäller de två kommande åren.
(Melbournes hemsida)

Besara tillbaka i Allsvenskan
Den 25-årige mittfältaren är tillbaka i Sverige och Allsvenskan efter spel i Turkiet. Ny klubb blir Örebro SK, som han skrivet ett kontrakt med till 2018.
(Örebros hemsida)


EXTRA UPPDATERING (10:30)

Officiellt: Andras Isaksson tillbaka i DIF
Det händer saker under det svenska transferfönstrets sista timmar. Efter Forum 1891:s avslöjande i natt har nu Djurgården gjort klart med tidigare landslagsmålvakten Andreas Isaksson.
"Det är som att komma hem igen", säger Andreas i en första kommentar.
 
*****

EXTRA UPPDATERING (10:00)
Officiellt: Scott Jamieson till Blåvitt

Efter nattens uppgifter från australiensisk media är det så klart. IFK Göteborg värvar vänsterbacken Scott Jamieson från Western Sydney Wanderers. Scott anslutar till klubben i helgen och har skrivit på till 2018.
– Stark defensivt och en snabb, offensiv back som är väldigt bolltrygg, berättar sportchef Mats Gren.
(IFK Göteborg) 

*****

”Jamieson överens med Göteborg”

Enligt australiensisk media är vänsterbacken Scott Jamieson nu på väg till IFK Göteborg. Parterna är överens om ett ettårskontrakt med option på ännu ett, skriver…
(SBS

Djurgården försöker värva Andreas Isaksson
Nu kan Forum 1891 avslöja att Djurgården försöker värva tillbaka guldmålvakten Andreas Isaksson. Om en affär inte går igenom under torsdagen, kommer man försöka värva Isaksson i vinter
(Djurgården på SF) 

Napolis nya bud för Icardi
Napoli har erbjudit Mauro Icardi en bättre lön och erbjuder Inter 60 miljoner euro + bonus för anfallaren. Inter har tidigare meddelat att Icardi inte är till salu.
(Gianluca Di Marzio

Mahrez blir kvar i Leicester
Spelaren ska ha accepterat att det inte blir någon flytt i sommar och diskussioner med PL-mästarna om ett nytt kontrakt fortsätter.
(The Guardian

... eller vill han till Arsenal?
Ofta pålitliga L'Equipe hävdar å sin sida att Riyad Mahrez är beredd att sätta hårt mot hårt för att få lämna Leicester och spela i Arsenal. Wenger & co ska vara villiga att lägga 41 miljoner euro på spelaren.
(L'Equipe, pappersupplagan)

Bolasie klar det närmaste dygnet
Efter onsdagens rykten skriver Crystal Palace ytter Yannick Bolasie på ett femårskontrakt med Everton under torsdagen. Affären går på omkring 25 miljoner euro.
(Daily Mirror

Officiellt: Goitom presenterad i MLS
Det har varit klart i några dagar, men nu har San Jose Earthquakes presenterat sitt nyförvärv: den tidigare AIK-anfallaren Henok Goitom.
Bara om det är en ”superstjärna”
Arsenal kommer bara att värva en anfallare om man hittar någon i världsklass. Wenger siktar in sig på Bayerns Lewandowski och Atléticos Griezmann enligt notoriskt opålitliga…
(The Sun

Fortsatta förhandlingar om Mustafi
Enligt Sky Sports diskuterar Arsenal fortsatt med Valencia om en flytt för försvararen Shkodran Mustafi. Affären väntas kosta London-klubben 30 miljoner euro om den blir av.
(Sky Sports

Januzaj får lämna – men bara på lån
David Moyes vill köpa Adnan Januzaj från Manchester United, men Mourinhos klubb kan bara tänka sig en utlåning då man fortfarande tror på 21-åringen i framtiden.
(Goal

… själv vill Januzaj flytta utomlands
Adnan ska vara missnöjd med situationen i United, men vill inte till Sunderland. Spel i Serie A eller La Liga lockar mer för den unge anfallaren.
(Independent

Inget Spurs för Nkoudou?
Tottenham lyckas inte komma överens med Marseille om hur betalningen för Georges-Kevin Nkoudou ska gå till, vilket ser ut att leda till att affären på omkring 13 miljoner euro inte blir av.
(The Guardian

Även Atlético budar på ”Gabigol”
Den spanska klubben ska ha erbjudit 20 miljoner euro för Gabriel Barbosa. Även Leicester försöker värva spelaren. Enligt uppgifter har den engelska klubben lagt ett högre bud.
(Mundo Deportivo

Anderson Talisca snart i Wolves?
Wolverhampton ser ut att få igenom sin värvning av Benficas anfallare Talisca. Det hela väntas kosta strax under 25 miljoner euro.
(O Jogo

*****

Tisdagens Sillysvep
SvenskaFans silly season-sida

SvenskaFans.com2016-08-11 21:30:00

Fler artiklar om SvenskaFans