2017-10-31 01:00

St Louis - Los Angeles
4 - 2

Kan Bursaspor rycka upp sig?

Kan Bursaspor rycka upp sig?

Även om jag personligen kan tycka att det saknades finlir så segrade "grisfotbollen" igår. Det är just grismatcher som denna som Bursaspor gång på gång förlorat denna säsong.

Bursaspor vann gårdagens viktiga match mot Manisaspor med 3-1 på bortaplan. Vinsten innebar att Bursa gick upp två placeringar, på 10 plats i tabellen på 33 poäng.
 
Bursaspor har på de senaste tre bortamatcherna tagit två vinster och spelat en oavgjord match. Paradoxalt nog har laget bara vunnit tre av tretton totala bortamatcher under denna säsong. Kan detta vara ett tecken på att laget är på rätt väg? Klubben och framförallt supportrarna har under säsongen varit i kluven både på och utanför plan. Hård ris har nämnts mot styrelsen och framförallt tränaren Ertugrul Saglam från vissa kritiker. Under bortamatchen mot Manisa så var samtliga biljetter slutsålda på bortasektionen och det verkade åtminstone för ögonblicket så att spelarna märkt av stödet från Teksas vilket märktes på kämpainsatsen senast. Killarna sprang och sprang och sprang, laget stod upp för varandra, ingen vek sig en millimeter i närkamperna!
 
Även om jag personligen kan tycka att det saknades finlir så segrade grisfotbollen igår. Det är just grismatcher som denna som Bursaspor gång på gång förlorat denna säsong. Så som senaste matchen mot Galatasaray. ”Blod svett och tårar som till slut resulterar i tre poäng, strunta i vad resten tycker, ro hem segern” (vilket låter som en replik från Galatasarays karismatiske boss Fatih Terim). Efter slutsignalen märktes det i spelarnas ögon, dessa tre poäng var inte ämnade för supportrarna, laget  och killarna på plan behövde denna seger!
 
Matchen hade även en annan iögonfallande detalj, detta var Bursaspors för säsongen andra vändning från underläge till vinst. Bara det är ett tecken på att trenden kan vända snart. Bursaspor spelar en mer produktiv fotboll nu än under första halvan på säsongen. Detta underminerar självklart inte klubbens totalt sett olyckliga säsong, men det ger supportrarna hopp om att vi kan slutföra säsongen snyggt. Från katastrof till godkänd, sakta men säkert med tunga jämna steg…
 
Chansen till Play-Off ökade markant med gårdagen vinst, trots att slutspel ser väldigt avlägset ut i detta skede. Vinsten innebar 4 poäng närmare Play-Off och 7 poäng mindre till ned degradering. Trots alla beräkningar om nedflyttning eller Play-Off så bör man vara försiktig och ta en match i taget. Faktum är att Bursaspors sista åtta matcher spelas mot 5 motståndare som i nuläget är sämre placerade i tabellen, Samsunspor/B, Karabükspor/H, Ankaragücü/H, Antalyaspor/B och Gaziantepspor/H. Det som tala emot Bursa är att man i första mötet mot dessa lag bara skrapat ihop 6 ynka poäng. Lägg därtill  övriga tre kvarstående lag och denna summa blir 7 poäng. Kort och gott, skrämmande statistik…
 
Men vi är Bursaspor, vi är fruktade av många. Just därför måste supportrarna göra det igen. Så som matchen mot Orduspor, så måste laget stöttas, in i bara märgen! Inte en stol får stå tom på Atatürk stadion, inte en röst får tyna. De riktiga fansen, de som fanns där innan vi blev mästare måste ta steget fram. Supportrarna måste vinna matcherna igen, TEKSAS måste få sin gamla glamour tillbaka.

Temocin2012-02-13 23:20:09

Fler artiklar om Bursaspor