Komfortabel vinst för Belgien

Belgien gjorde det som inte Argentina, Brasilien eller Frankrike klarade av. Jobbet som krävs för tre poäng. Nu visade Belgien världen att de är topp 3 i världen.

Första halvek
Startade ändå som man hade förväntat sig. Ett tillbakadrage Panama mot ett forcerande Belgien. Men såg oehört trubbigt ut från Belgiens sida. Flertal dåliga passningar, flera tendenser att slarva med jobbet.
Panama stod upp bra i sin VM-debut. De hade även flera bra chanser framåt men inget riktigt farligt under första halvleken. Belgien behövde verkligen höja farten i sitt passningspel framåt.

Blev en pangstart för Belgien. Det som inte hände i första hände direkt i andra. Mertens gör ett riktigt snyggt volleyskott. Fullt rättvist.
Trots 1-0 ledning så trycker Belgien på för mer mål men utan resultat.

Panama försvarar sig riktigt bra och uppoffrande. För det mesta så täckte de upp chanserna Belgien fick.
Efter flera anfallsförsök från Belgien så trycker Lukaku in 2-0 målet efter ett bra inlägg i misstänkt offside position.
Sex minuter senare blir det 3-0 via Lukaku igen(!) efter en snabb kontring. Belgaren är felfri när han kommer själv mot Panamas målvakt. Fin passning från Hazard som ställer Lukaku friäge med målvakten. Lite ur vinkel men chippar in den riktigt bra.
Belgien spelar av matchen men inte utan hot från Panama, som hade en del farliga inlägg.

Utropstecken från matchen:
Riktigt bra indiviudell skicklighet. Bra anfallsspel men bra kombinationer. Gjorde ändå tre mål som kunde troligtvis vara mer. Starkt att få igång Lukaku som gör två mål direkt.

Frågetecken från matchen:
Försvarsspelet? Stort frågetecken i mina ögonen. Panama fick flera chanser att skada Belgien, och detta var inte på grund av några super prestationer ifrån bortalaget. Skulle ett bättre landslag få liknande chanser som Panama fick så hade Courtios fått se flera bollar rassla i nätet bakom honom.