Köpenhamn köper loss Jordan Larsson

Köpenhamn köper loss Jordan Larsson

Det har ryktats sedan säsongen avslutades för cirka två veckor sedan, men nu står det klart att Jordan Larsson ansluter permanent till FC Köpenhamn.

Det var i januari tidigare i år som Jordan Larsson lånades ut till FC Köpenhamn från tyska Schalke 04. Men efter svenskens fina vårsäsong i den danska ligan står det nu klart att mästarklubben Köpenhamn köper loss honom.

– Det har varit en prioritet för att oss att få den här övergången på plats så snabbt som möjligt. Han är en spelare av internationell kaliber och har förmågan att avgöra matcher, samtidigt som han har passat perfekt in i truppen från dag ett, säger FC Köpenhamns sportdirektör Peter Christiansen i ett uttalande på klubbens hemsida.

Under våren har Jordan Larsson flera gånger uttalat sig om att han gärna velat stanna kvar i klubben.

– Jag har känt mig hemma och välkommen här ända sedan jag kom och jag kände direkt att det var en riktigt bra match. För mig är FCK en storklubb med internationella ambitioner, och jag ska göra allt för att hjälpa klubben och staden att uppfylla dem. Jag tycker om att vara en del av teamet och att vara i Köpenhamn, och jag känner att jag har hittat rätt här efter några utmanande år i min karriär, säger Larsson till klubbens hemsida.

Larsson, som under säsongen stått för sex mål på 16 matcher i FCK, blir i och med övergången klubbens första nyförvärv inför den kommande säsongen.
Övergångssumman är ännu oklar. Tidigare har danska Ekstra Bladet uppgett att köpoptionen legat på 2-2,5 miljoner euro, motsvarande 23-28 miljoner svenska kronor.

Svenskens kontrakt med klubben sträcker sig till 2027.


TV: Jordan Larssons mål från Superliga 2022/23
 

SvenskaFans.com2023-06-13 16:38:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans