Kroatien - Albanien 2-2

Ett heroiskt kämpande Albanien fick tillslut med sig en poäng efter att ännu en gång tagit ledningen och sedan tappat den mot en starkare motståndare från "Dödens grupp"

Kroatien inledde starkast och det kändes som att Albanien alltför tidigt parkerat bussen. Men bara ett par minuter in i matchen stack Albanien upp och började sätta mer press på den kroatiska backlinjen. Pressen gav utdelning och ett kroatiskt misstag ledde fram till att Jasir Asani fick bollen på högerkanten och slog ett perfekt inlägg som nicskarvades in i nätmaskorna av Qazim Laci.

Albanien spelade mer aggressivt jämfört med i matchen mot Italien och det gav utdelning i form av fler omställningar och stundtals en ordentlig press från Albanien mot kroaterna, som inte alls fick sitt spel att stämma. Det skapades också ett par riktigt farliga chanser där särskilt X i 30:e minuten borde avslutat bättre. Även Rey Manaj fick ett bra läge på övertid i den första halvleken. Nicken innebar inga svårigheter för Dominik Livakovic i målet men sättet Manaj direkt reser sig och springer järnet för att börja sätta press på den kroatiske bollförande backen säger mycket om den starka viljan att vinna.

I andra halvlek började kroaterna att alltmer arbeta sig in i matchen. Trycket blev högre och nu började även en del målchanser att skapas. Thomas Strakosha i den albanska buren var säkerheten själv och hade bra uppbackning av de rödklädda supportrarna, som såg de tre poängen komma allt närmare. Kroaterna fortsatte att attackera och Albanien sjönk allt djupare och satsade på kontringsspel. Rörelsen i de kroatiska anfallen var bättre än i den första halvleken och det skulle ge resultat i den 73:e minuten då Andrej Kramaric slog till och kvitterade till ett lika och ett par minuter senare kom kroaterna i nästa anfallsvåg och en lite tilltrasslad situation framför mål leder fram till ett albanskt självmål.

Efter målet gjorde Albanien tappra försök att gå framåt och få till något men då spelarna var trötta såväl fysiskt som mentalt så det ut som att Kroatien skulle kunna spela av de sista minutrarna utan några större bekymmer. Men, det är ju som bekant aldrig över förrän den feta damen sjunger och så även i den här matchen. För i förlägningsminut nummer fem håller sig den vid självmålet olycklige Klaus Gjasula framme och sätter dit 2-2! Vilket också blev slutresultatet.