Lagbanner
2022-09-25 20:45

Österrike - Kroatien

Kroatien ska säkra slutspelet i Nations League

Kroatien ska säkra slutspelet i Nations League

Är vi lika mycket hungriga och motiverade som mot Danmark, vilket jag tror att vi är, så säkrar vi gruppsegern efter 90 minuter på Ernst Happel  stadion. 

För vissa spelare är detta ett av karriärens kanske viktigaste match i landslagströjan. Att inte gå till Final-four i Uefa Nations League, efter tre starka segrar och med några tvivelaktiga drag, skulle framför allt vara plötsligt ett misslyckande. 

Mardröms resultatet i Osijek
Österrike kammade hem tre enkla poäng i somras. För att förstå hur det här kunde hända, får vi nog anställa ett gäng med nobelpristagare, för att få fram ett svar. 

Men det blev också en väckarklocka inför dubbelmöten mot Frankrike och bortamatchen mot Danmark. Inför matchen var det Nikola Vlasic och Mislav Orsic som pratade på presskonferensen. 

Nikola Vlasic
”Förlusten i Osijek gör fortfarande ont. Vi vill vinna och ta revansch. Vi vill vinna den där Nations League, vi bevisade att vi kan konkurrera med de starkaste, vi måste bara bekräfta detta ännu en gång på söndag”

Mislav Orsic 
”Jag hoppas att vi vinner den sista tävlingsmatchen i Österrike. Förlusten från Osijek gör fortfarande ont, vi var bättre i första halvlek, men vi förlorade med 0:3. Otroligt. Vi hoppas kunna åtgärda detta i Wien. Vi spelade alla matcher väldigt bra, utom den i Osijek”

Hur ställer Dalic upp i avgörande matchen?
Perisic gick av planen i 70:e minuten mot Danmark på grund av skada, men Tottenham spelaren ska vara redo för match. Försvaret har ett frågetecken och det är kring Josip Sutalo. Martin Erlic (Sassuolo) är inte heller helt hundra, men gamla rävar som Vida och Lovren finns på bänken och det ryktas att Lovren ska starta. Vänsterback Borna Sosa och höger Juranovic är önskvärt.

Mittfältet är hjärtat, det är landslagets spelmotor. Jag kan inte se någon annan komma före Modric, Brozovic och Kovacic. Dalic har lyx på bänken, med Majer och Vlasic på bänken. Offensivt lär det bli Pasalic och Perisic. Anfallare då? Återstår att se om Dalic fortsätter med Kramaric före Petkovic och Budimir. 

4-3-3
Livakovic - Sosa, Juranovic, Lovren, Gvardiol - Modric, Brozovic, Kovacic - Perisic, Pasalic, Petkovic

Matchplanen
Tre poäng är det som gäller. Vi ska inte förlita oss på Danmark-Frankrike matchen och tro att franska landslaget gör jobbet för oss. Det är ett landslag i spillror just nu. Jag tror Kroatien vinner komfortabelt och jag tror inte på ett mörkt scenario liksom det i juni månad. 

Plats: Ernst Happel stadion (Wien)
Tid: 20:45
Datum: 25 september 
Domare: Soares Dias (Portugal)

Mato Zoricmato_zoric@hotmail.com@ZoricMat2022-09-25 09:04:00
Author

Fler artiklar om Kroatien

Nations League: Portugal – Kroatien 2-1: tuff match på stadion da Luz.
Inför Italien: kniven mot strupen!
Kroatien 2 - 2 Albanien: schackrutorna nära uttåg i EM!