La Semaine: Niclas Eliasson sänkte Marseille – Volland och Ben Yedder lyfter Monaco

La Semaine: Niclas Eliasson sänkte Marseille – Volland och Ben Yedder lyfter Monaco

PSG och Lille i topp efter att Marseille och Lyon förlorat i helgen.

Inget av vara två topplag PSG och Lille övertygade i helgen. Båda plockade tre poäng. I Paris krävdes det att Navas i målet var på tårna för att Kurzawas mål skulle räcka till seger. LOSC låg under efter en märklig tavla av Maignan, men utnyttjade två misstag från Reims för att vända på steken.

***
Helgens två stora förlorare hittar vi i Lyon och Marseille. I en dramatisk och öppen holmgång mot Metz trodde sig OL ha avgjort genom Toko Ekambi, men efter en lång VAR-granskning ansågs Aouars högerfot ha varit offside i sekvensen tidigare. Istället öste Metz på och avgjorde när målvakten Lopes missade en utrusning och rundades av inlånade Leya Iseka.

"Ni är inte värdiga att bära den här tröjan", ska president Eyraud ha skrikit åt Marseille-spelarna efter slutsignalen. För laget stod för ett riktig plattmatch mot jumbon Nîmes. Då passade svenske yttern Niclas Eliasson på att inom tre minuter avgöra med sina två första mål i Ligue 1. Nîmes är därmed uppe på kvalplats.
 



***
Det är dags att utfärda varning för Monaco som fått upp farten och klättrar i tabellen. Firma Volland/Ben Yedder var bländande på topp och ordnade fjärde segern på de fem senaste matcherna. Det i höstas så spännande Montpellier nu är uppe i sex matcher utan trepoängare.

I KORTHET:
- Bordeaux tog, för första gången på två år, sin andra raka seger när man retfullt enkelt avfärdade krisande OGC Nice med 3-0.

- Det satt långt inne mot spännande Brest, men Rennes vann till slut Bretagne-derbyt efter en sen och ganska billig straff som Grenier förvaltade.

- Kakuta brände en straff men såg ändå till att göra mål och ordna 1-1 åt Lens. Nye Nantes-tränaren Domenech leder nu ett lag med elva raka matcher utan seger.

- Saint-Etienne har drabbats hårt av Covid-19. Mot Strasbourg blev det noll poäng när man ställde man upp med en rejält b-betonad elva.

- Lorient, med åtminstone tolv spelare i karantän efter att ha testat positivt för Covid-19, tvingades ställa in bottenmötet mot Dijon.

***

Se alla målen från den 20:e omgången HÄR.

Veckans elva i L'Equipe:
Det är inte bara kring tv-rättigheterna det stormar i Frankrike. L'Equipe är inne på sin andra strejkvecka.

Omgång 20:
Montpellier-Monaco 2-3
Marseille-Nîmes 1-2
Angers-PSG 0-1
Brest-Rennes 1-2
Nantes-Lens 1-1
Nice-Bordeaux 0-3
Strasbourg-Saint-Etienne 1-0
Lille-Reims 2-1
Lyon-Metz 0-1
Lorient-Dijon uppskjuten


 

John Cederblad2021-01-18 11:45:00

Fler artiklar om Frankrike