Lagbanner
2021-11-16 20:45

Finland - Frankrike

Deschamps: ”Avsluta på bästa möjliga sätt”

Deschamps: ”Avsluta på bästa möjliga sätt”

Frankrike är klart för VM. Finland slåss för playoff-plats i sista gruppspelsmatchen.

Frankrike tog sig till VM genom att fullständigt köra över Kazakstan i lördags. Slutresultatet skrevs till 8-0 efter fyra mål och 10/10-betyg i L’Equipe för Kylian Mbappé.

Det mesta stämde. Förutom målkavalkaden skötte sig de ofta ifrågasatta ytter/wing-backarna utmärkt. Med Theo Hernandez och Coman såg Les Bleus ut att ha hittat den offensiva udd man så ofta saknat på kanterna.

Med VM-biljetten i fickan lär det bli rotation i startelvan. Signalerna från måndagsträningen är att åtminstone fem spelare byts ut. Det kan bli fler. Vi är ändå sugna på att se Coman i den lite ovana positionen igen. Särskilt när det återigen handlar om en match där Frankrike förväntas ha mycket bollinnehav.

Finland, dit Les Bleus har flugit, har allt att spela för. Man ligger tvåa i gruppen inför avslutningen. Två poäng före Ukraina som rest till Bosnien. För att ha allt i egna händer, och chansen till sitt andra raka mästerskap, behövs alltså hemmaseger. Räkna med många blickar mot mobiltelefoner och lyssnande i hörlurar ju längre kvällen lider.

Frankrikes förbundskapten Didier Deschamps har lovat förändringar i elvan utan att avslöja vilka. I mål vet vi dock att Areola (West Ham) får chansen, utan att vara ordinarie i sitt klubblag. Detta eftersom självklare tvåan Maignan (Milan) är skadad – och för att återväxten på målvaktssidan är lite oroväckande tunn.

Med Varane och Kimpembe borta fick Upamecano och Lucas Hernandez chansen i lördags. Mycket talar för att Areolas lagkamrat Zouma kliver in i mittförsvaret mot Finland.

På mitten finns det att välja mellan trots Pogbas skada. Kanté lär vilas när gruppsegern är klar. Tchouaméni och Rabiot känns rimligt då.

Mbappé brukar vara spelsugen även när insatserna är lägre. Han ser ut att starta även under tisdagen, så även Griezmann. Detta även om Diaby ersatte Mbappé under i perioder under måndagens träning. Monacos Ben Yedder kan ta Benzemas plats.

Inga skador rapporteras vilket gör att Deschamps har att välja mellan.

Vi måste alltid respektera spelet och motståndarna. Ja, det kommer att bli förändringar. Hur många, det får vi se under tisdagen. Jag har inte bestämt mig. Målet är att avsluta bra, på bästa möjliga sätt.”, berättade Deschamps kring måndagens sista träning.

***

Möjlig fransk startelva (nya jämfört med i lördags i fet stil): Areola – Koundé, Zouma, L. Hernandez – Coman, Tchouaméni/Kanté, Rabiot, Digne – Griezmann – Mbappé/Diaby, Ben Yedder.

Avspark 20:45 tisdag 16 november på Olympiastadion i Helsingfors.

TV: C More
 

John Cederblad2021-11-15 23:15:00

Fler artiklar om Frankrike