Lagbanner
PSG inför finalen: ”Inte en backlinje i världen kan vara lugn”

PSG inför finalen: ”Inte en backlinje i världen kan vara lugn”

Johan Terrac om förutsättningarna inför matchen mot Bayern München.

Söndagen bjuder på Champions League-final.

Vi tar ett snack med PSG-supportern och förre redaktören på SvenskaFans, Johan Terrac, om känslor och förhoppningar inför matchen mot Bayern München.

***

PSG är äntligen i CL-final igen. Vilken känsla är störst: lättnad eller glädje?
Bara glädje. Det har varit några bittra uttåg senaste åren, det kan jag inte förneka. jag tänker på den hemska eftersmaken efter att Manchester United fått den där megabilliga straffen i slutsekunderna och även raset mot Barcelona som topp två avskyvärda minnen.

Årets version är ju underlig, liksom hela 2020. Slutspel utan dubbelmöte i Portugal känns märkligt. Jävligt kul med final, men det känns inte riktigt som det ingår i riktiga Champions League.
 
Semifinalen mot Leipzig blev en ensidig historia. Är du förvånad över att Paris sett så pass bra ut, trots det långa speluppehållet i fransk fotboll?
 Ja, vi såg ju väldigt stabila ut och jag blev lite överraskad. Lovar gott inför finalen! Sedan var en vinst mot Leipzig mer lättnad, om man ska återkomma till glädje kontra lättnad. 
 
Är det någon speciell spelare du vill lyfta fram från slutspelet i Portugal?
Jag tycker Neymar har varit grym. Även Di Maria, som man absolut aldrig får räkna bort. Argentinaren har ju alltid haft en hög högstanivå, men att han fortfarande skulle rankas som en nyckelspelare offensivt 2020 trodde man nog inte för några år sedan.

Och så glömmer vi inte M’Bappé heller...

Trots att Bayern München är de flestas favorit ser det ut som att det går att störa deras backlinje. Vad tror du blir viktigaste för PSG på söndag?
Tror inte det finns någon backlinje i världen som kan vara lugn om PSG:s anfallsliga är på fortsatt gott humör. Inte ens Benjamin Pavard, som inte säger sig frukta någon. 
 
Hur ser din PSG-elva ut till finalen?
Navas - Kehrer, T.Silva, Kimpembe, Bernat - Marquinhos, Herrera, Paredes - Di Maria, Neymar, M’Bappé. 

Verratti får tyvärr börja på bänken. De andra var bra i tisdags. 
 
Hur slutar matchen?
3-2 till PSG! 

John Cederblad2020-08-23 11:15:00

Fler artiklar om Frankrike