LISTA: Stjärnorna som kan lämna innan vinterfönstret stänger

LISTA: Stjärnorna som kan lämna innan vinterfönstret stänger

Med en vecka kvar av vinterns övergångsfönster har vi nu listat några av de största stjärnorna som uppges vara aktuella för en övergång.

Om exakt en veckas tid bommar vinterns övergångsfönster igen och innan dess väntas ett flertal övergångar hinna träda i kraft.

Vi har redan fått se en hel del intressanta försäljningar och utlåningar där bland annat Ferran Torres gått till Barcelona, Philippe Coutinho lånats ut till Aston Villa och Jonathan Ikoné kritat på för Fiorentina. Men det är den här veckan som det mesta lär hända och där de just nu många frågetecknen ska rätas ut då det i skrivande stund cirkulerar massvis med rykten.

Här nedan har undertecknad listat några av de största namnen som just nu uppges vara aktuella för ett klubbyte innan månaden är till ända och fönstret stängt.

Dusan Vlahovic – Fiorentina
Succén har varit stor för Vlahovic, som för tillfället betraktas som en av världens hetaste spelare. Intresset för honom är minst sagt enormt och Fiorentina ska vara beredda att sälja sin guldklimp så fort som det bara är möjligt. Efter att ha kopplats samman med minst ett dussin klubbar verkar det nu som att Juventus och Arsenal ligger bäst till i kampen om hans signatur och det återstår att se om de är villiga att slanta upp de 70 miljoner euro som prislappen sägs ligga på.

Anthony Martial – Manchester United
Fransmannen har den här säsongen fått skralt med speltid och har varit tydlig med att han vill få till ett miljöombyte i januari. Sevilla såg länge ut att vara det hetaste spåret, men verkar nu ha gett upp hoppet om att få till en affär. Barcelona, Juventus och nyrika Newcastle är andra klubbar som kopplats samman med anfallaren – som sägs föredra en flytt bort från de brittiska öarna.

Jesse Lingard – Manchester United
En annan spelare tillhörande Manchester United som kan lämna inom de närmsta dagarna är Lingard då han inte spelar någon betydande roll i Ralf Rangnicks lagbygge. Även här ska Newcastle ha hållit sig framme, men även Tottenham och hans gamla klubb West Ham uppges vara intresserade av hans tjänster.

Ousmane Dembélé – Barcelona
Barcelona har varit öppna med att de förväntar sig att Dembélé lämnar klubben innan månadsskiftet träder i kraft efter att 24-åringen nobbat en kontraktsförlängning. Detta har lett till en konflikt mellan spelaren och klubben som bara växer sig större och större. Med andra ord ingen vidare bra reklam för fransmannen som sedan tidigare visat sig vara strulig utanför fotbollsplanen. Föga överraskande tillhör Newcastle en av intressenterna, men så även Bayern München och Chelsea.



Pierre-Emerick Aubameyang – Arsenal
I mitten av december blev Aubameyang av med kaptensbindeln i Arsenal efter att ha hamnat i onåd hos Mikel Arteta. Efter det tog spekulationerna om hans framtid fart och har fortsatt hållas vid liv under de senaste veckorna. Under Afrikanska mästerskapen fick han dock problem med hjärtat och det återstår att se när han kan spela fotboll igen. I så fall kanske det blir i saudiska Al Nassr som ska vara villiga att plocka in honom i januari.

Alexandre Lacazette – Arsenal
När Aubameyang blev av med kaptensbindeln fick Lacazette ta över den. Trots det kan hans dagar i Arsenal vara lätträknade. Efter säsongen löper anfallarens kontrakt ut och han verkar inte ha några intentioner att förlänga det. Flera italienska klubbar har sedan en tid tillbaka visat intresse och så även Newcastle som är på jakt efter förstärkning framåt i banan. Det senaste ryktet placerar honom dock i Real Sociedad där han i så fall blir lagkamrat med Alexander Isak.

Dele Alli – Tottenham
Den före detta engelska landslagsmittfältaren har fått minimalt med speltid sedan slutet av september och verkar inte vara någon större favorit hos Antonio Conte. Tottenham uppges vara beredda att sälja i vinter för att frigöra resurser och gissa tre gånger om Newcastle är det hetaste spåret? Jodå, nog är de det alltid. Frågan är bara om Alli har någon större lust att flytta norrut eller om han hellre blir kvar i London för att låta sin karriär stagnera ytterligare.

Adama Traoré – Wolverhampton
Tottenham har redan kommit med bud till Wolverhampton på Traoré, som de valt att nobba då de anser att femton miljoner pund är på tok för lågt för spanjoren. Samtidigt har man inte stuckit under stolen med att en försäljning kan bli till verklighet då ekonomin måste stabiliseras och förmodligen kommer Spurs inom kort återkomma med ett nytt förslag.



Denis Zakaria – Borussia Mönchengladbach
Finns det någon europeisk toppklubb kvar som inte kopplats samman med Zakaria? Den schweiziska mittfältaren deklarerade härförleden att han inte kommer förlänga sitt utgående kontrakt med Borussia Mönchengladbach och den tyska klubben vill således helst sälja redan i vinter för att inte stå tomhänta i sommar.

Matthias Ginter – Borussia Mönchengladbach
Inte heller Ginter har för avsikt att skriva på något nytt avtal och precis som i fallet Zakaria hoppas Mönchengladbach kunna sälja i vinter då man redan plockat in hans ersättare. Inter sägs leda jakten, men är samtidigt inte villiga att betala de fem miljoner euro som tyskarna kräver. Det återstår att se om någon annan klubb har lust att göra det då Inter är allt annat än ensamma om att visa intresse för den tyska landslagsförsvararen.

Alvaro Morata – Juventus
Barcelona har sedan en tid tillbaka uppvaktat Morata. Så pass att det skapat irritation hos Juventus som inte uppskattar att den katalanska klubben tagit kontakt med deras anfallare. Det Barça hoppas på är att få ta över lånet av Morata då han egentligen tillhör Atlético Madrid, men frågan är om de inte bränt sina chanser till det efter att ha gått bakom ryggen på Juventus. Än lär det sista ordet inte vara sagt.

Franck Kessie – AC Milan
Trots att Kessie uppgetts ha bestämt sig för att fullfölja säsongen med Milan för att därefter ta ett beslut om sin framtid vägrar ryktena om honom upphöra. Real Madrid, Juventus, Liverpool, Manchester United och Tottenham är bara några av klubbarna som ska ha visat intresse för mittfältaren vars kontrakt med Milano-klubbar är utgående. Det är inte omöjligt att ett saftigt anbud kan få både Milan och Kessie att tänka om när det kommer till en övergång redan i vinter.

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2022-01-24 12:15:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans