LISTA: Tio spelare som blev kvar i sina klubbar

LISTA: Tio spelare som blev kvar i sina klubbar

Här är några av de största namnen som trots alla flyttrykten blev kvar i sina klubbar.

Efter en lång och mycket händelserik sommar slog så transferfönstret igen sina portar den 1 september. Klubblösa spelare kan fortfarande göra klart med en ny klubb, men bortsett från det så får vi nu vänta till januari innan ”den galna säsongen” drar igång igen.

Vi har fått se ett antal stora spelare byta klubb och en drös med andra spelare bli kvar i sina klubbar trots mängder med flyttrykten som omgärdade dem under hela transferfönstret.

Undertecknad har därför listat tio spelare som trots alla rykten vackert får stanna i sina klubbar ett tag till.

Cristiano Ronaldo – Manchester United
Den 37-årige portugisen ryktades bort från klubben under hela sommaren efter att han enligt olika medier var missnöjd med ett och annat i den engelska storklubben. Stjärnans agent Jorge Mendes ska ha varit i kontakt med ett gäng storklubbar runt om i Europa utan att någon av dem ska ha nappat. Om man får tro alla rykten som omgärdade Ronaldo ska Napoli och barndomsklubben Sporting Lissabon varit närmast att landa hans signatur. Nu blev anfallaren i stället kvar i Manchester United och efter säsongsinledningen att döma ser det ut att bli en säsong där han i stort kommer få agera andrafiol bakom Marcus Rashford som lagets spjutspets.

Memphis Depay – FC Barcelona
Efter köpet av Robert Lewandowski från Bayern München halkade den 28-årige holländaren längre ner i hierarkin på Camp Nou. Med en oerhört bred och stjärnfylld offensiv stod det ganska snabbt klart att Depay skulle få svårt att få speciellt många minuter i Xavis startelva den här säsongen. Hans representanter började titta efter andra alternativ och anfallaren ska ha varit nära att skriva på för Juventus – men övergången gick i slutändan i kras. Och under Deadline Day dök det upp lösa rykten om att han skulle följa med Pierre-Emerick Aubameyang till London och Chelsea. Det blev det inget med och Depay blev till slut kvar i Barcelona och känslan är att han har en jobbig och svår säsong framför sig.

Hakim Ziyech – Chelsea
Den marockanske mittfältaren har sedan flytten från Ajax haft det tufft i Chelsea. Speltiden har i mångt och mycket uteblivit samtidigt som 29-åringen har dragits med en del skador. När han har varit tillgänglig och i speldugligt skick har han antingen förpassats helt till bänken eller inte riktigt fått Tomas Tuchels fulla förtroende. Det var till stora delar därför som kreatören och hans representanter under sommaren började titta efter andra alternativ och det hetaste och mest aktuella som dök upp var en återkomst till Ajax. I slutändan blev det aldrig så och det går att fråga sig varför de inblandade parterna inte lyckades sy ihop en övergång för en spelare som inte riktigt ser ut att trivas i sin nuvarande miljö.

Youri Tielemans – Leicester
Under nästan hela sommaren ryktades Arsenal vara sugna på att lägga vantarna på den 27-årige mittfältaren. Belgaren som visat upp ett imponerande spel i Leicester de senaste säsongerna sågs av många som en perfekt mittfältare för Mikel Artetas gäng. Men trots de massiva ryktena som omgärdade Tielemans hettade det aldrig riktigt till runt honom och det kändes aldrig riktigt nära en flytt bort från östra Midlands. Arsenal tidigt under sommaren in Portos Fabio Viera och tittade utöver det uppenbarligen mer på andra alternativ – och någon annan klubb ryktades det heller aldrig riktigt om kring Leicesters nummer 8.  

Neymar – PSG
Den brasilianske fixstjärnans senaste säsonger i den franska storklubben kan inte summeras på något annat sätt än som en berg- och dalbana. I sina bästa stunder är 30-åringen en gudabenådad fotbollsspelare och i andra änden skapar han ibland mindre positiva rubriker och har en tendens att gå skadad titt som tätt.  När PSG under sommaren presenterade sin nya tränare Christophe Galtier började rykten ta fart om att brassen på allvar började fundera på sin framtid i Paris. Var han ute efter ett nytt äventyr eller var han faktiskt missnöjd med sin situation i PSG? Det är omöjligt att veta men hursomhelst ryktades han till storklubbar som Chelsea, Manchester United och Juventus under en kort period. Rykten som aldrig kändes speciellt trovärdiga då man kan ställa sig frågan vilka som skulle ha råd att betala hans skyhöga lön eller punga ut närmare miljarden för en spelare som trots allt har sina bästa år bakom sig.

Bernardo Silva – Manchester City
Den portugisiske kreatören har växt ut till en nyckelspelare under Pep Guardiolas titelfyllda tid i Manchester City. Han har tillsammans med Kevin de Bruyne och Rodri bildat ett fruktat mittfält som legat bakom mängder med mål och segrar för laget. Något överraskande var det då när rykten om att 28-åringen ville lämna klubben för en ny utmaning sipprade upp till ytan. Köpglada Barcelona var framför allt den klubb det ryktades mest om och katalanerna var enligt uppgifter beredda att betala upp emot 700-800 miljoner för Silvas kunnande. Men på Deadline Day kom så rapporter om att Manchester City aldrig mottog något bud för portugisen och han blir således kvar på Eastlands ett tag till.  

Frenkie de Jong – FC Barcelona
Det gick nästan inte en dag utan att nya rykten omgärdade Barcelonas holländske mittfältare. En av sommarens allra största snackisar och transfersoppor kändes otroligt utdragen och på gränsen till löjlig. Det kan inte ha varit roligt för spelaren själv att höra och läsa allt som skrevs om honom. Krisande Manchester United ska under hela sommaren ha varit sugna på mittfältarens signatur men 23-åringen verkade aldrig sugen på en flytt till Manchester. I stället seglade Chelsea upp som huvudfavorit till att plocka in de Jong men under transferfönstrets sista dag kom så rapporter om att holländaren aldrig hade någon intention om att lämna Barcelona – och han får nu chansen att kriga om en plats i Xavis svåruttagna startelva.

Milan Skriniar – Inter
Inters viktige försvarskugge har under en tid varit en av lagets absolut viktigaste spelare och har utvecklats till en av världens allra bästa mittbackar. Det ska ha fått PSG att vilja spendera stora summor för att plocka in den 27-årige slovaken. Diverse rykten florerade titt som tätt i media om att de franska mästarna ena dagen ska ha lagt ett bud på 50-60 miljoner euro som Inter viftade bort, för att sedan nästa dag förbereda ett nytt förbättrat bud på närmare 80 miljoner euro. Efter flera veckor av intensiva rykten gick så Inters president Steven Zhang ut och meddelade att han själv tagit besultet att behålla Skriniar – då PSG inte var villiga att betala det som klubben krävde för en potentiell övergång. Och så var det med det, slovaken blev kvar i Inter.  

Rafael Leao – AC Milan
Portugisen som stod för en lysande fjolårssäsong när Milan vann Serie A har varit mer trögstartad under upptakten av den här säsongen. Med ett mål på de första fyra matcherna och ett i övrigt ganska svagt spel med hans mått mätt började det ställas frågor kring huruvida 23-åringen fortfarande har sitt huvud i Milano. För efter rykten om att både Real Madrid och Chelsea varit väldigt intresserade av hans signatur är det kanske inte så konstigt om Leao tappade fokus en aning. Chelsea ska dessutom ha lagt ett bud på 100 miljoner euro för yttermittfältaren, ett bud som Milan nobbade då de krävde 150 miljoner euro för att ens börja diskutera med Chelsea. Och efter hans fantastiska insats i Milanoderbyt i helgen där han stod för två mål och en assist går det åtminstone att argumentera för att han värd 1,5 miljard i dagens allt galnare fotbollsvärld.   

Marco Asensio – Real Madrid
Den spanske mittfältaren halkade längre ner i hierarkin hos Carlo Ancelotti under fjolårssäsongen. Den italienske tränaren föredrog allt som oftast att spela med Rodrygo eller Federico Valverde på hans position och 26-åringen var inte involverad speciellt mycket när Real Madrid jagade både La Liga- och Champions League-titeln under våren. Bristen på speltid ska främst ha fått upp ögonen hos Premier League-duon Manchester United och Arsenal. Enligt rykten ville de båda storklubbarna lägga beslag på Asensio men precis som i fallet med Leicesters Youri Tielemans hettade det aldrig riktigt till runt spanjoren – och det verkade som att ingen av klubbarna ville spendera de summor som Real Madrid ska ha krävt för att släppa honom. Han blev således kvar i den spanska huvudstaden och speltiden i upptakten på den här säsongen har i princip varit obefintlig.

Rasmus Karlsson2022-09-05 10:00:00

Fler artiklar om SvenskaFans