LISTA: Tio spelare som kan byta klubb innan transferfönstret stänger

LISTA: Tio spelare som kan byta klubb innan transferfönstret stänger

Här är några av de största namnen som det ryktas om inför transferfönstrets sista vecka.

I skuggan av det varma sommarvädret som svept över stora delar av Europa har vi fått ta del av ett händelserikt och hektiskt transferfönster så här långt. Ett antal stora spelare har valt att byta klubb, land och liga. Bland andra har Robert Lewandowski skrivit på för Barcelona, Sadio Mané ville ha en ny utmaning och valde att skriva på för de tyska giganterna Bayern München och Erling Braut Haaland lämnade Dortmund för att testa vingarna i Pep Guardiolas Manchester City.

Nu återstår det en dryg vecka innan transferfönstret bommar igen för de europiska ligorna och nog florerar det fortfarande en hel del rykten om flera högprofilerade spelare där ute.

Undertecknad har därför listat tio spelare som kan byta klubb innan transferfönstret stänger den 1 september.  

Memphis Depay – FC Barcelona
Efter att Barcelona värvat Robert Lewandowski från Bayern München stod det ganska snabbt klart att klubben behövde göra sig av med minst en annan offensiv kraft. Holländaren har sedan flytten från Lyon blandat och gett i den blåröda tröjan och ska själv vara sugen på en flytt bort från nordöstra Spanien. 28-åringen har under en tid ryktats vara nära att göra klart med Juventus – men förhandlingarna mellan parterna ska ha kollapsat. Det allra senaste ryktet kring Depay ska vara att hans gamla arbetsgivare Manchester United överväger att köpa tillbaka honom för reapriset 10 miljoner euro.

Marcos Alonso – Chelsea
Den 31-årige vänsterbacken har mer eller mindre ryktats vara klar för Barcelona under en längre tid nu. Chelseas tränare Thomas Tuchel gick i en intervju ut och bekräftade att Alonso vill lämna klubben då han har siktet inställt på en övergång till Katalonien. Men sedan Tuchel uttalade sig för ett par veckor sedan har det varit tyst kring det hela. Troligtvis rör det sig om att Barcelona inte har tillräckligt med pengar för att kunna finansiera köpet för spanjoren och frågan är parterna hinner få till en övergång innan transferfönstret bommar igen?

Sergio Ramos – PSG
Efter sexton framgångsrika år i den spanska huvudstaden lämnade Sergio Ramos Real Madrid förra sommaren för att testa lyckan i Paris. Tiden i den franska huvudstadsklubben har varit allt annat än perfekt då han har dragits med skador och haft det svårt att slå sig in i laget. I upptakten av den här säsongen har han dock varit en del av lagets trebackslinje under klubbens nya tränare Christophe Galtier – men ryktas trots det vara på väg bort. MLS och LA Galaxy ska just nu vara det hetaste spåret för 36-åringen, vars kontrakt med PSG går ut först nästa sommar.

Pierre-Emerick Aubameyang – FC Barcelona
Efter bara en halv säsong i klubben ser Pierre-Emerick Aubameyang ut att ha gjort sitt i Barcelona. Den spanska storklubben behöver få in mer pengar för att kunna registrera nyförvärvet Jules Koundé i truppen. Det ska ha fått katalanerna att börja förhandla med Chelsea som är ute efter en ny renodlad nummer nio. Det har ryktats om att parterna endast ska vara små detaljer ifrån att komma överens med varandra men ännu är inget klart och känslan är att vi kan få vänta ytterligare några dagar innan en potentiell övergång är officiell och i hamn.

Houssem Aouar – Lyon
Den centrala mittfältaren har ryktats bort från Lyon under ett flertal säsonger nu. Ena stunden har han ryktats vara nära Arsenal för att i nästa tur vara på väg till Roma. Den här sommaren har det mesta handlat om att flera Premier League-klubbar ska vara ute efter fransmannens signatur. När transferfönstret precis hade slagit upp sina dörrar var Newcastle och Sevilla de hetaste spåren. Senast i raden att visa intresse för Aouar ska vara den köpglada Premier League-nykomlingen Nottingham Forest och det bästa för både Lyon och 24-åringen vore nog om han en gång för alla hittade en ny klubb.

Cristiano Ronaldo – Manchester United
Ryktena om portugisens vara eller icke vara i den engelska storklubben har varit en het potatis under hela sommaren. Ronaldo ska vara missnöjd med både det ena och det andra i Manchester United och han har tidigare uttryckt en önskan om att spela i Champions League en sista gång. 37-åringen har ryktats till den ena storklubben efter den andra men ingen ska riktigt ha varit såld på möjligheten att ta in honom. Moderklubben Sporting Lissabon ska tidigare ha visat intresse, men de senaste ryktena kring Ronaldo tog fart via sociala medier för ett par dagar sedan då Marseille ska ha börjat titta på möjligheten att värva honom. Det mest troliga är att portugisen blir kvar på Old Trafford, men den som lever får se.  

Frenkie de Jong – FC Barcelona
Om Cristiano Ronaldos vara eller icke vara i Manchester United varit en het följetong kan man konstatera att fallet kring Frenkie de Jong är snäppet värre. I grund och botten verkar Barcelona vilja att holländaren ska lämna klubben gratis då han hamnat mitt i dilemmat som handlar om att Barcelona behöver göra sig av med spelare för att kunna registrera alla sina nyförvärv. I början av transferfönstret handlade det mest om att Manchester United var redo att göra nästan allt för de Jongs tjänster. När sedan holländaren själv gick ut och meddelade att han inte ville till Manchester tog rykten fart om att Chelsea var intresserade av hans kunnande. Som om inte det vore nog ska nu Liverpool enligt engelsk media lagt ett bud på de Jong och hela soppan kring 25-åringen lär hålla på ända in i det sista.

Antony – Ajax
Ajax brasilianske trollgubbe har haft en fantastisk säsongsinledning hos de regerande holländska mästarna och har under hela sommaren varit på tapeten hos Manchester United. Den engelska storklubben ska ha lagt på både ett och två bud för yttermittfältaren men Ajax har inte varit tillfreds med summorna från nordvästra England. Nu ska de röda djävlarna förbereda ett nytt förbättrat bud till holländarna för Antony – som uttryckt sin önskan om att ansluta till Erik ten Hags lagbygge. Troligtvis är det bara en tidsfråga innan publiken på Old Trafford får bekanta sig närmare med den 22-årige brassen.

Rafael Leao – AC Milan
När Milan vann Serie A under fjolårssäsongen var Rafael Leao mannen på mångas läppar. Med 11 mål och tio framspelningar var han en starkt bidragande orsak till att de rödsvarta till slut kunde lyfta sin nittonde ligatitel. I uppstarten av den här säsongen har det inte sett lika glimrande ut och frågan är om transferryktena som florerar kring honom har något med hans form att göra. För tidigare i sommar ska Real Madrid har uttryckt sitt intresse för portugisen och nu ska även Chelsea ha gjort detsamma. Londonklubben ska enligt uppgifter förbereda ett monsterbud för 23-åringen på omkring 120 miljoner pund. Kan Milan motstå sådana summor?

Wesley Fofana – Leicester
Leicester 21-årige mittback uttryckte tidigare under sommaren att han ville söka sig vidare till London och Chelsea. Fofana är ute efter att knipa en plats i Frankrikes VM-trupp i december och tycks tro att chanserna till det är större hos de kungsblå. Och på grund av hans starka önskan om att få lämna Leicester tränar han nu med klubbens U-23-lag. Chelsea ska ha lagt tre bud för Fofanas signatur men rävarna ska ha nobbat alla tre. Leicester sägs kräva mer än 80 miljoner pund för att släppa sin mittback men känslan är att parterna snart kan komma att nå en överenskommelse om en övergång för den unge fransmannen.

 

Rasmus Karlsson2022-08-26 08:00:00

Fler artiklar om SvenskaFans