LISTA: Tio välkända spelare utan kontrakt

LISTA: Tio välkända spelare utan kontrakt

Här är en lista på tio välbekanta spelare som just nu står utan kontrakt.

Sommarens övergångsfönster har så här långt bjudit oss på ett flertal intressanta övergångar där vi bland annat fått se Manchester City kontraktera Erling Håland, Robert Lewandowski skriva på för Barcelona och Liverpool öppna plånboken rejält när man köpt loss Darwin Nunez.

Nu återstår det bara ett fåtal veckor kvar av fönstret och mycket lär hinna hända innan det bommar igen då det just nu cirkulerar mängder med rykten om spelare som är på väg åt det ena eller andra hållet.
För en del spelare brinner det inte lika mycket i knutarna eftersom de står utan kontrakt och har således all tid i världen på sig att välja och vraka var de vill spela härnäst. Åtminstone så länge det fortfarande finns intresse för deras tjänster vill säga.

Här nedan har undertecknad listat tio av de mest välkända spelarna som för tillfället inte har någon klubb och som därmed går att lösa utan någon övergångssumma – men lär kräva desto mer i lönekuvertet för att gå med på att signera ett avtal.

Andrea Belotti – senast i Torino
Anfallaren lämnade tidigare i somras Torino efter sju år i föreningen och har sedan dess stått utan klubb. Det saknas dock inte intresse för den italienske landslagsmannen, som kopplats samman med klubbar både i Italien, England och Turkiet. Just nu verkar Roma vara det hetaste spåret då Belotti uppges ha beslutat sig för att nobba lukrativa kontrakt på de brittiska öarna för att i stället få spela under José Mourinho.

Edinson Cavani – senast i Manchester United
Dortmund, Villarreal, Fiorentina och femtioelva andra klubbar. Listan kan göras lång när det kommer till lag som omnämnts vara sugna på att plocka in den numera 35-årige anfallaren men ännu har han inte undertecknat något avtal. Även om en klubb hemmahörande i någon europeisk toppliga troligtvis är av högsta prioritet snackas det även om att Boca Juniors kan vara ett tänkbart alternativ.

Diego Costa – senast i Atlético Mineiro
Blir det en återkomst till Europa för den bufflige anfallaren som inte spelat tävlingsfotboll sedan årsskiftet? Det ryktas nämligen om att en comeback i Rayo Vallecano kan vara aktuell, där han i så fall skulle bilda anfallspar tillsammans med en annan ”föredetting” i form av Radamel Falcao. Något vi nog alla mer än gärna hade velat se.



Adnan Januzaj – senast i Real Sociedad
Den tidigare supertalangen blev aldrig den stjärnspelare som många hade förutspått att han skulle bli, men har ändå fått en hygglig karriär. Senast huserade belgaren i Real Sociedad där han var väldigt uppskattad, men valde att tacka för sig efter att hans kontrakt löpte ut. Nu är han på jakt efter en ny utmaning och mycket talar för att det blir en återkomst till Premier League då både Everton och West Ham visar intresse för hans tjänster.

Juan Mata – senast i Manchester United
Aldrig tidigare har det känts lika troligt att Mata kommer hamna i Malmö som det gör nu – och då är sannolikheten ändå väldigt liten. För den som inte känner det till har spanjoren en svensk partner som kommer från Skåne, och sedan det blev känt har det med jämna mellanrum snackats om att mittfältaren någon gång ska spela för Malmö. Men i stället för Allsvenskan verkar Mata ha siktet inställt på någon större liga då han nyligen sägs ha nobbat flera MLS-klubbar med motiveringen att han vill fortsätta spela på en högre nivå.

Dan-Axel Zagadou – senast i Borussia Dortmund
Den skadedrabbade mittbacken är inte mer än 23 år gammal och har förhoppningsvis många år kvar som fotbollsspelare. Dock gäller det för honom att hitta en ny arbetsgivare efter att ha lämnat Dortmund – vilket han ännu inte gjort. Men det har under sommaren tisslats och tasslats en del om hans framtid där klubbar som Roma, Inter och West Ham nämnts. Även Manchester United uppges fundera på att kontraktera honom, men behöver förmodligen först göra sig av med en eller ett par mittbackar.

Marcelo – senast i Real Madrid
Det känns en smula märkligt att vi framöver förmodligen kommer få se Marcelo springa runt i en annan dress än Real Madrids. Vänsterbacken lämnade den spanska huvudstadsföreningen i somras efter att ha vunnit sin femte (!) Champions League-titel och satte därmed punkt för ett femton år långt kapitel i Madrid. Vart det bär av härnäst återstår att se, men Lazio, Lyon och Inter Miami ska alla ha varit i kontakt med brassen.



Florian Grillitsch – senast i Hoffenheim
Gång på gång har vi under sommaren läst att Grillitsch varit i konkreta förhandlingar med diverse klubbar – och gång på gång har vi därefter läst att klubbarna dragit sig ur. Detta eftersom österrikaren tillsammans med sina representanter ska ha visat upp en så pass taskig attityd att ett samarbete varit uteslutet. Så i stället för Premier League eller Serie A ser nu Turkiet ut att bli nästa destination.

Serge Aurier – senast i Villarreal
På tal om taskig attityd... Högerbacken har inte direkt gjort sig känd för att vara en av de trevligaste fotbollsspelarna på denna jord och kanske är det anledningen till att han fortfarande står utan klubb. Intresset för 29-åringen verkar allmänt svalt då endast Fulham och Galatasaray har länkats samman med honom.

Hatem Ben Arfa – senast i LOSC Lille
Det går inte att påstå något annat än att Ben Arfas karriär inte riktigt blev som man hade tänkt sig när han för sex år sedan kritade på ett kontrakt med PSG. Därefter har det varit höga toppar och väldigt djupa dalar för fransmannen, som vid flera tillfällen spenderat längre perioder som klubblös då han helt enkelt inte haft motivation att spela fotboll. Hur han tänker kring framtiden är det nog bara han själv som vet – om ens det – och vi får således se om det blir några fler uppträdanden från hans sida.

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2022-08-10 15:30:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans