Sillysvepet: Hendrick på Milans radar

Sillysvepet: Hendrick på Milans radar

De flesta ligorna står stilla och det råder osäkerhet kring sommarens transferfönster – men det finns gott om rykten. Vi har därför en daglig sammanställning kring Silly Season. Här är dagens nyheter.

David Luiz i Benfica-samtal
Enligt Goal.com är Arsenals brasilianske mittback David Luiz intresserad av att återvända till portugisiska Benfica i sommar. 33-åringen spelade för Benfica innan han lämnade för Chelsea 2011.
(Goal)

Liverpool siktar in sig på Dembélé
Det har under en tid ryktats om att FC Barcelona är villiga att släppa fransmannen Ousmane Dembélé. En av intressenterna sägs vara Liverpools Jürgen Klopp som under en tid studerat 23-åringen. Fler klubbar, däribland Juventus, är dock ute efter anfallaren.
(Mundo Deportivo)

”Om han kommer, lämnar Kane då?”
Lilles anfallare Victor Osimhen har imponerat på en rad klubbar i bland annat Premier League. Tottenham uppges vara extra angelägna om att värva den 21-årige nigerianen. Osimhens agent har dock lyft ett varningens finger för en sådan övergång då Harry Kanes status i klubben kan påverka hans klients speltid. Han har därför frågat Spurs om Kane lämnar ifall Osimhen anländer.
(Evening Standard)

Barcelona vill fortfarande släppa Arthur
Det har tidigare ryktats att katalanerna vill byta brassen Arthur mot Juventus-spelaren Miralem Pjanic. Arthur har emellertid gjort klart för Barcelona att han inte vill till Italien. Barca söker nu nya möjligheter att släppa mittfältaren i sommar.
(AS)

Sarri vill återförenas med Pedro
När transferfönstret öppnar igen hoppas Juventus-bossen Maurizio Sarri att han kan återförenas med Chelseas ytter Pedro. Spanjorens kontrakt med Chelsea går ut i sommar och kan sålunda lämna på fri transfer.
(Calciomercato)

Real Madrid ute efter Saka
Arsenals yngling Bukayo Saka omnämns nu som ett alternativ för Real Madrid i sommar. Real Madrid förväntas erbjuda Arsenal runt 30 miljoner euro för 18-åringens tjänster.
(Don Balon)

Kakuta nära ny flytt
Den tidigare Chelsea-spelaren Gaël Kakuta kan vara på väg bort från Amiens. Lens samtalar med klubben och hoppas att de kan förhandla ned prislappen som just nu tillskrivs 5,5 miljoner euro.
(L’Equipe)

Kompany tackade nej till City
Manchester City har, enligt rykten, försökt locka tillbaka belgaren Vincent Kompany till klubben i en tränarroll. Anderlecht-spelaren har dock valt att tacka nej till erbjudandet då han vill stanna i Belgien.
(Daily Mail)

Sevilla scoutar i Turkiet
En del spelare har den senaste tiden ryktats till Sevilla. Den senaste på listan är Irfan Can Kahveci, tillvardags i turkiska Istanbul Basaksehir. Kahveci värderas till omkring sju miljoner euro.
(Marca)

United inte övertygade om Rabiot-Pogba-deal
Som en del av betalningen för att få Paul Pogba att återvända till Juventus, hoppas Turin-klubben att man kan erbjuda Manchester United Adrien Rabiot som en del av betalningen. United har visat intresse för Rabiot men är inte övertygade om att mittfältaren ska ingå i en övergång gällande Pogba.
(Football Italia)

Milan vill ha Ødegaard
Norrmannen Martin Ødegaard har gjort succé under sitt lån från Real Madrid till Real Sociedad under säsongen. Inför nästa säsong hoppas Sociedad att 21-åringen stannar i Baskien men AC Milan ryktas göra ett försök att låna in mittfältaren med en köpoption i sommar.
(Tuttosport)

Hernández för Sané?
Igår skrev vi att Lucas Hernández ville lämna Bayern München för Real Madrid. Idag ryktas det att fransmannen kan erbjudas, av Bayern, till Manchester City som en del i Leroy Sanés övergång till den tyska storklubben.
(Manchester Evening News)

Inter accepterar PSG:s bud…
Enligt senaste rön har Inter accepterat PSG:s bud på 57 miljoner euro för Mauro Icardi. 27-åringen är för närvarande utlånad till PSG men Paris-klubben hoppas göra flytten permanent.
(Sky Sports)

… och funderar över Alexis
Manchester United hoppas att Alexis Sánchez lämnar klubben permanent i sommar. Chilenaren är just nu utlånad till Inter och Milano-klubben hoppas att lånet kan förlängas med en säsong – även om United alltså helst ser 31-åringen såld.
(Express)

Hendrick på Milans radar
Burnley-mittfältaren Jeff Hendrick har attraherat ett något oväntat intresse – av AC Milan. 28-åringens kontrakt går ut i sommar och Milan hoppas övertala irländaren att flytta till Italien.
(Sky Sports)

Leicester vill ha Celtics norrman
Försvararen Kristoffer Ajer har ryktats till en rad klubbar under våren, däribland Manchester City, Wolverhampton, Everton och Milan. Även Leicester har nämnts och Brendan Rodgers uppges ha 22-åringen, som värderas till 20 miljoner euro, högst upp på sin önskelista inför sommaren.
(Leicester Mercury)

United jagar Lyons Dembélé
På grund av coronakrisen och Lyons missade chanser till Champions League-spel tror Manchester United att prislappen för Moussa Dembélé sjunkit rejält. United hoppas följaktligen att de kan locka 23-åringen till Old Trafford för en billigare summa än han kanske är värderad till.
(Daily Star)

*******

Fredagens Sillysvep

svenskafans.com2020-05-30 18:00:00

Fler artiklar om SvenskaFans