Sillysvepet: Cavani kan snart återvända – Robben gör comeback

Sillysvepet: Cavani kan snart återvända – Robben gör comeback

Det råder osäkerhet kring sommarens transferfönster – men det finns gott om rykten. Här är dagens nyheter.

Danilo Pereira på Arsenals radar
Porto-mittfältaren Danilo Pereira har attraherat intresse från Arsenal. Porto har ekonomiska problem och kan vara villiga att sälja 28-åringen för omkring 20 miljoner euro.
(ESPN)

Hart kan ersätta Forster
Southampton-ägda Fraser Forster har imponerat under sin lånesejour i Celtic. En del klubbar drar nu i den engelske målvakten, vilket betyder att Celtic kan behöva hitta en ersättare då lånekontraktet inte förlängts. Ett alternativ är Joe Hart som just nu står utan klubb.
(The Telegraph)

Nytt kontrakt för Kökcü
En rad klubbar, framförallt Arsenal, undersökte möjligheten att värva Orkun Kökcü från Feyenoord. Nu har dock den 19-årige mittfältstalangen valt att förlänga sitt kontrakt med Eredivise-klubben med ytterligare fem år.
(Feyenoords hemsida)

Ünder ersätter Callejón?
José Callejón har fortsatt inte kritat på ett nytt kontrakt med Napoli. Napoli letar därför en potentiell ersättare till 33-åringen och uppges ha Romas turkiske landslagsman Cangiz Ünder högst upp på sin önskelista.
(Sky Sports Italia)

Leipzig vill förlänga med Schick…
Roma och Leipzig uppges vara i förhandlingar gällande den 24-årige tjecken Patrik Schick. Leipzig hoppas kunna behålla anfallaren och vill förlänga det låneavtal man just nu har.
(Bild)

… och Roma vill ha Cavani
Roma är på jakt efter en ny anfallare, framförallt om Schick förlänger med Leipzig, och tros ha hittat honom i Edinson Cavani. Uruguayanen är kontraktslös och skulle i sådana fall ansluta på fri transfer. Även Inter och Napoli ryktas vilja ha 33-åringen.
(Calciomercato)

Bayern avvaktar med Sané?
Enligt senaste rön kommer Bayern München inte göra ett försök att värva Leroy Sané från Manchester City den här sommaren. Istället ryktas Bayern ha is i magen och avvakta till sommaren 2021 när Sanés kontrakt med City löpt ut.
(Sport1)

Inter budar 40 miljoner euro…
Achraf Hakimi kan vara på väg bort från både Borussia Dortmund och Real Madrid. Marockanen kan nämligen hamna i Inter då Milano-klubben uppges ha fått ett bud värt 40 miljoner euro accepterat av Real Madrid.
(The Guardian)

… och dessa är anledningarna till flytt
Spanska AS har punktat upp tre orsaker till varför Hakimi vill lämna Real permanent. 1. Han vill inte vara backup till Carvajal, 2. Han vill spela under Antonio Conte, 3. Den ekonomiska biten. Han uppges dock inte utesluta en återkomst till Madrid någon gång.
(AS)

Villarreal vill ha Òscar Rodríguez
Den utlånade Real Madrid-spelaren Òscar Rodríguez har imponerat under sin tid i nedflyttningshotade Leganés. Nu kan 21-åringen vara på väg mot större utmaningar då Villarreal ryktas vilja erbjuda de dryga tio miljoner euro som Real Madrid kräver.
(Marca)

Barcelona tittar på de Sciglio…
Om antingen Nélson Semedo eller Júnior Firpo skulle lämna Camp Nou den här sommaren kommer FC Barcelona göra ett försök att värva Juventus-spelaren Mattia de Sciglio.
(Mundo Deportivo)

… och släpper Todibo?
Återigen ryktas det om att den 20-årige fransmannen Jean-Clair Todibo är på väg bort från Katalonien. Försvararen är just nu utlånad till Schalke 04 men klubbar som Southampton, Everton, Watford, Sevilla och FC Köln uppvaktar spelaren.
(Mundo Deportivo)

Espanyol sparkar tränaren
För tredje gången den här säsongen väljer La Liga-jumbon Espanyol att sparka sin tränare. Abelardo Fernández fick aldrig ordning på klubben och får lämna medan sportdirektören Francisco Rufete ersätter.

Tottenham budar på försvarare
För omkring 27 miljoner pund hoppas Tottenham kunna värva Lilles försvarare Gabriel Magalhaes. 22-åringen har tidigare uppvaktats av Arsenal men José Mourinho hoppas nu att han ska vinna kampen om brassen.
(Daily Mail)

Atlético förhandlar med Napoli
Juventus ryktas inte längre vara intresserade av att köpa loss Arkadiusz Milik från Napoli då Neapel-klubben kräver runt 40 miljoner euro för hans signatur. Istället verkar det nu vara Atlético de Madrid som ligger bäst till för att locka till sig polacken.
(AS)

Kepa lånas ut till Valencia?
Det har inte blivit någon succé för Chelseas målvakt Kepa Arrizabalaga sedan ankomsten till England. Frank Lampard överväger nu att låna ut spanjoren i två år till Valencia samtidigt som man hoppas att Ajax-målvakten André Onana går att värva till Stamford Bridge.
(Mirror)

Payet förlänger med Marseille
Så var det klart att Dimitri Payet och Marseille fortsätter sitt samarbete. 33-åringen har nämligen undertecknat ett nytt avtal som sträcker sig fram till och med 2024. Dessutom väljer han att avstå från hälften av sin lön kommande säsong
(Eurosport)

... som är sugna på Cuisance?
Tiden i Bayern München har inte blivit vad Michaël Cuisance hoppades på och nu snackas det om att en utlåning under nästkommande säsong kan vara aktuellt. I så fall väntas Marseille vara på hugget, som är beredda att ge 20-åringen en chans.
(L’Equipe)

Officiellt: Robben gör comeback
Tro det eller ej, men Arjen Robben är tillbaka igen – ett år efter att han avslutade karriären. Till nästa säsong hoppas 36-åringen kunna representera Groningen förutsatt att kroppen ger klartecken för spel. Schwolow lämnar för Schalke?
Alexander Schwolow har en fantastisk säsong bakom sig för sitt Freiburg, vilket gett ringar på vattnet. Nu verkar det som att målvakten kommer lämna klubben för att till nästa säsong representera ligakonkurrenten Schalke 04.
(Bild)

*** *** ***

Fredagens Sillysvep

svenskafans.com2020-06-27 18:00:00

Fler artiklar om SvenskaFans