Sillysvepet: Barça budar på Ben Yedder – Cavani överens med Atlético

Sillysvepet: Barça budar på Ben Yedder – Cavani överens med Atlético

Lördagens silly season.

KVÄLLENS UPPGIFTER (20:05)

Barcelona budar på Ben Yedder
Den tidigare Sevilla-spelaren, numer i Monaco, Wissam Ben Yedder jagas av FC Barcelona som en potentiell ersättare till skadade Luis Suárez. Barcelona uppges redan ha budat på anfallaren och erbjuder runt 80 miljoner euro.
(FootMercato)

Paciencia förlänger med Frankfurt
Eintracht Frankfurt har förlängt kontraktet med den portugisiske anfallaren Goncalo Paciencia. 25-åringen har den här säsongen gjort sju mål på 16 matcher i Bundesliga.
(Frankfurts hemsida)

Cavani muntligt överens med Atlético
Både Chelsea, Manchester United och Atlético de Madrid jagar Edinson Cavani i detta januarifönster. Bäst till uppges de sistnämnda vara då Atlético redan, enligt Goal, nått en muntlig överenskommelse med uruguayanen.
(Goal)

PSV värvar ny brasse
Den 18-årige försvararen Luiz Felipe lämnar brasilianska Coritiba för spel i holländska PSV. Ynglingen har tidigare spelat i PSV:s U19-lag och kommer också att tillhöra densamma nu.
(PSV:s hemsida)

”Jesé måste stanna i Sporting”
Sporting Lissabon ryktas vilja bryta lånekontraktet med PSG gällande Jesé Rodríguez. 26-åringen har bara gjort ett mål under säsongen och har inte lyckats etablera sig i startelvan. PSG tillåter dock inte Sporting att skicka tillbaka Jesé, såvida de inte vill betala en häftig summa pengar.
(A Bola)

Andra klubbar slåss om Carles
Tidigare idag rapporterade vi att Roma kommit överens med Barcelona om Carles Pérez. Enligt katalanska Mundo Deportivo har Barcelona fått fler erbjudanden från klubbar som Bayern München, Borussia Dortmund och Sevilla.
(Mundo Deportivo)

Winston Reid till MLS?
West Ham-försvararen Winston Reid kan vara på väg bort från England och till USA. MLS-klubbarna Sporting Kansas City och Nashville SC är nämligen intresserade av nyzeeländaren som haft en hel del jobbiga skador.
(Daily Mail)

Karlström förlänger kontraktet
Buden har, enligt Djurgårdens hemsida, varit många men Jesper Karlström väljer att stanna kvar i de svenska mästarna fram till slutet av 2022.
(Djurgårdens hemsida)

Garners framtid ska avgöras
Manchester United kommer att ta den kommande veckan för att fundera över James Garners framtid i klubben. 18-åringen har kopplats ihop med Sunderland och kan lånas ut till sommaren – ifall Solskjaer anser det vara en lösning.
(Daily Mail)

Eriksen petad – på väg bort
Ännu en vända med Christian Eriksen. Trovärdiga Sky Sports skriver att dansken lämnades utanför José Mourinhos FA-cuptrupp på grund av att spelaren kommer att lämna klubben för Inter de kommande dagarna.
(Sky Sports)

Ibañez på läkarundersökning
Atalantas mittback Roger Ibañez är snart klar för Roma. 21-åringen har redan kommit överens med Roma och har än så länge inte lyckats etablera sig i Atalantas lag.
(Gianluca di Marzio)

Milan träffar Piateks agent
Krzysztof Piatek kan vara på väg bort från AC Milan. Inom kort kommer Piateks agent att samtala med Milans representanter för att diskutera polackens framtid. Samtidigt verkar Ricardo Rodríguez vara nära en flytt från Milan till turkiska Fenerbahce.
(Gianluca di Marzio)

EFTERMIDDAGENS UPPGIFTER (13:30)

”Inter överens med Giroud”
Olivier Giroud ska nu vara överens med Inter om de personliga detaljerna. Fransmannen uppges kosta €5 miljoner, men prislappen kan öka till €6,5 miljoner med bonusar. Affären väntas bli officiell inom kort.
(Gazzetta Dello Sport)
 
”Barcelona och Roma överens”
Barcelona och Roma uppges nu vara överens angående Carles Perez. 21-åringen väntas flytta till Italien på ett lån med köpobligation på €13 miljoner. Nu ska bara de sista detaljerna spikas med Perez agent.
(Gianluca Di Marzio)
 
Officiellt: Olmo till RB Leipzig
Dani Olmo lämnar Dinamo Zagreb för RB Leipzig, låter den tyska klubben meddela.
(Leipzig)
 
Roma närmar sig Januzaj
Roma förhandlar med Real Sociedad om Adnan Januzaj. Spanjorerna vill ha €18 miljoner – på ett lån med köpobligation – varav 30 procent av övergångssumman skulle gå till Manchester United.
(HLN)
 
Manchester United lånar in förstärkning?
Efter Marcus Rashfords skada vill Manchester United stärka upp anfallet. Nu rapporteras man överväga såväl Odion Ighalo som Islam Slimani på lån. Den förstnämnda huserar för tillfället hos kinesiska Shanghai Shenhua medan Slimani tillhör Leicester men är på lån hos Monaco.
(Sky Sports)
 
Rojo vänder hem?
Marcos Rojo kan lämna Manchester United för barndomsklubben Estudiantes. Klubbarna förhandlar om ett lån säsongen ut. Rojos kontrakt går sedan ut till sommaren.
(Ole)
 
Cafu lämnar Bordeaux?
Jonathan Cafu är på väg bort från Bordeaux och kan flytta till en klubb i Saudiarabien inom de närmsta dagarna.
(L’Equipe)
 
Officiellt: Rangers säkrar upp Defoe  
Rangers låter meddela att Jermain Defoe – på lån från Bournemouth – har skrivit på ett kontrakt som gör att han ansluter på permanent basis när lånet tar slut efter den här säsongen.
(Rangers)
 
Ny assisterande tränare i Malmö
Malmö plockar in Daniel Bäckström från Örebro. 32-åringen blir assisterande tränare under Jon Dahl Tomasson och ansluter omgående.
(Malmö på SvenskaFans)
 
… och Örebro har redan ersättare på plats
Örebro tappar Daniel Bäckström till Malmö, men en ersättare är redan på plats. Vitor Gazimba hämtas in från Kongsvinger, där han var huvudtränare.
(Örebro)
 
MORGONENS UPPGIFTER (09:15)

Dortmund hoppas på Emre Can
Dortmund är på jakt efter Juventus Emre Can och hoppas få över honom i en permanent lösning. Tysken har även kopplats ihop med Barcelona i en bytesaffär med Ivan Rakitic, men det verkar inte ta någon fart.
(Gianluca Di Marzio)
 
Fiorentina tittar på Igor
Fiorentina vill bredda sitt försvar. Det ska vara svårt att få loss Juan Jesus från Roma. Sassuolo vill inte släppa Cristian Dell’Orco, som för tillfället är utlånad till Lecce. Men diskussioner med SPAL angående Igor har påbörjats.
(Gianluca Di Marzio)
 
Parma vill ersätta Inglese
Efter Roberto Ingleses skada har Parma undersökt såväl Alessandro Matri som Januzaj, där man framför allt ska vara hoppfulla om den förstnämnda.
(Gianluca Di Marzio)
 
Roma och Barcelona snart överens?
Roma närmar sig Carles Perez. Nu saknas enbart en överenskommelse med Barcelona innan forwarden kan flytta till Italien.
(Gianluca Di Marzio)
 
Barcelona värvar ung högerback
Barcelona har gjort klart med Coritibas Yan Couto. Högerbacken ansluter till sommaren, när han har fyllt 18 år, och kostar €5 miljoner plus bonusar.
(AS)
 
Kurzawa och De Sciglio i bytesaffär?
Juventus och PSG rapporteras diskutera ett byte av Layvin Kurzawa och Mattia De Sciglio. En överenskommelse ska vara nära och i båda fallen rör det sig om permanenta övergångar. PSG:s Kurzawa har tidigare placerats i Arsenal.
(Fabrizio Romano)
 


Pablo Mari snart i Arsenal?
Pablo Mari uppges ha rest till London för att slutföra en flytt till Arsenal. Den 26-åriga mittbacken skulle i så fall ansluta från Flamengo och har tidigare tillhört Manchester City.
(ESPN)
 
Moyes förnekar Payet-ryktet
Dimitri Payet placerades i West Ham enligt rykten tidigare i veckan, men det förnekas nu av Hammers-tränaren David Moyes.
(Goal)
 
Sagna i diskussioner med Nantes
Bacary Sagna har kontaktats av Nantes. Veteranen är tillgänglig som free agent efter att hans kontrakt med Montreal Impact har gått ut.
(L’Equipe)
 
***
 
Fredagens Sillysvep
SvenskaFans Silly Season-sida
Datum för alla transferfönster

svenskafans.com2020-01-25 20:05:00

Fler artiklar om SvenskaFans