Lyon idag

Lyon idag

Idag har vi tre händelser som berör OL. Eller iaf två av dem gör. Idag är dagen då Textor o Co ska träda fram inför DNCG igen. Textor ska även ha ett möte med Grosso i veckan... Sedan så är det dags fr Lyons U23-lag att spela i PLIC (Premier League International Cup) igen.

Vi kan börja med mötet med Fabio Grosso. Är väl tveksamt om det hinns med idag men det kommer att bli i veckan.
Förlusten mot Lille och Grossos hantering av spelarna (utesluta Cherki, Lovren och sätta Lacazette på bänken väcker frågetecken hos ledningen).
Det cirkulerar nu rykten om tränare som ryktas kunna ersätta Grosso och jag hoppas att det är skrönor. 
Jag ser ingen som helst förbättring i att ta tillbaka Genesio eller att ta in Frédéric Antonetti, Jorge Sampaoli eller Romain Faivre. 
Kanske kan Grosso motivera varför han ska stanna, kanske kan det bli bättre om nästa punkt på dagordningen lyckas?

DNCG
Och då pratar jag om det avgörande mötet med DNCG. Det äger rum idag i Paris.
Beslutet om sanktioner drabbade OL hårt den 4 juli och förstörde John Textors sommar. Sanktionerna fick klubben att se sin lönelista och sina överföringar övervakade av den franska fotbollens finanspolis, vilket avsevärt fördärvade sommarens transferfönster. 
Den nya chefen för scoutingenheten Matthieu Louis-Jean var tvungen att snabbt anpassa sin rekrytering. Strypt ekonomiskt kunde klubben därför inte stärka sig och den till och med försvagades, genom att man sålde Castello Lukeba (Leipzig) och Bradley Barcola (PSG), två obestridliga startande.
Sommarens försäljningar inbringade 94 m€ netto.

Jag personligen anser (betyder iofs inte att jag har rätt) att försäljningen av Barcola gjorde att Lacazette också "försvann". Alex behöver en sådan som Barcola! 
Så idag, tisdag eftermiddag, klockan 14:30, har John Textor möjlighet att komma ikapp eftersom han kommer att intervjuas igen av DNCG, och han hoppas få sanktionerna upphävda. 
När han anländer på måndagen från Florida där han tillbringade Thanksgiving-helgen med familjen, kommer amerikanen att åtföljas av Thierry Sauvage, avgående generaldirektör för OL Groupe. Av någon anledning så blev det inte Santiago Cucci som först sades.
De två männen kommer att presentera en betydligt mer gedigen plan än i juli, med fler ekonomiska garantier och framför allt materiella bevis, vilket är vad kontrollorganet efterfrågar. I somras övertygade OL inte genom att presentera 60 miljoner euro i medel som var omedelbart tillgängliga på ett konto i Brasilien, medan DNCG ville ha denna summa på klubbens konton. 

Något som kan vara till stor hjälp är försäljningen av OL's amerikanska damlag OL Reign.
En försäljning som Raine bank håller i. 
Efter att ha fått totalt 28 erbjudanden inledde OL Groupe exklusiva förhandlingar med Carlyle Group, ägare till MLS-lag Seattle Sounders. Försäljningen, som nu har gått in i slutskedet kommer att inbringa lite mer än 53 miljoner euro och skulle kunna slutföras före utgången av 2023. 
I det rådande ekonomiska läget är detta goda nyheter för OL.

Slutligen sågs det faktum att Textor nyligen omförhandlade klubbens skuld (som jag tidigare skrivit om) positivt av DNCG, som därför kunde häva sina åtgärder förutsatt att OL tillhandahåller alla de handlingar som tidigare begärts. 
Om klubben lämnar mötet med händerna fria så kan vi få ett ambitiöst vinterfönster i januari och rekrytera minst fyra spelare för en budget på runt 50 miljoner euro.
De senaste dagarna så rapporterar media om att klubben kan tänka sig att sälja Lacazette och Tolisso i januari....

PLIC (Premier League International Cup)
Ikväll är det dags för Lyons U21/23-lag att resa till England, och Chigwell Construction Stadium, för att spela match mot West Hams dito. 
Tyvärr kan jag inte se att matchen går att se ikväll, annat än på plats i England. Trodde faktiskt att alla matcherna skulle visas på OLTV direkt när jag skrev den första artikeln i ämnet
Men vad jag kan se nu så kan man se matchen i morgon. Bl.a 06.30 och 09.00. 
Jag såg en teori om att det ska bero på att Youth League spelas samtidigt och UEFA vill inte ha direkt konkurrens i sina matcher.

Lyon spelar i grupp B. 1:a i den gruppen ligger West Ham, 2:a ligger OL! Bägge med 6 poäng. 
West Ham, som gjort 6 mål och släppt in 1, har vunnit sina matcher mot Valencia och Celtic.
OL har vunnit sina mot Chelsea och Southampton. OL är tyvärr sämre defensivt, man har gjort 7 mål och släppt in 4. 

Så vi hoppas på vinst ikväll då!

Källa: L'Equipe

Birgitta Malmborg2023-11-28 13:49:50
Author

Fler artiklar om Lyon