Belgien - Tunisien
5 - 2

Mål i massor när Belgien tog enkel seger

Hela sju mål fick man se när Belgien besegrade Tunisien med 5-2.

Romelu Lukaku och Eden Hazard var i fokus när deras mål tog Belgien ännu ett steg närmare en VM-final. Två mål vardera punkterade matchen ganska tidigt. Redan i halvlek stod det 3-1 till hemmalaget och andra halvlek fanns bara där för att spelas av.

Lukaku som är uppe i 17 mål på senaste 11 landslags framträdanden har en bra möjlighet att vinna VM’s “Golden Boot”. Eden Hazard var inte sämre än Romelu och tryckte in två stycken innan matchminut  52. Belgien hade flertal bra chanser i första halvlek att utöka sin ledning. Hector Carrasco och Axel Witsel var två som hade riktigt bra målchanser.
I andra halvlek så fick Batshuayi hoppa in när Hazard hade spelat färdigt. En målchans direkt från “Batman” men utan resultat. De sista 40 minuterna så såg matchbilden precis ut som första halvlek. Belgien dominanta medans Tunisien fick köra på kontring. Batshuayi skulle få göra mål. I matchen sista skede så trycker han in 5-1 målet. Men efter det så tryckte Tunisien på framåt, lyckades göra 5-2 när matchens sista tilläggsminut tog slut.

Trots Belgiens styrkebesked att kunna göra mål så var det lite “oroande” att de lät Tunisien få hålla i boll så mycket som de gjorde. 51% - 49% i bollinnehav, 13-5 i skott på mål.
Undrar om det kommer smälla mer bakåt när England väntar i nästa match.