Sillysvepet: Willian nobbar MLS

Sillysvepet: Willian nobbar MLS

Det råder osäkerhet kring sommarens transferfönster – men det finns gott om rykten. Här är dagens nyheter.

Willian nobbar MLS
Chelseas brasse sitter på ett utgående kontrakt. Han har dock tackat nej till Inter Miami. Willian vill stanna i Europa och spela Champions League.
(Telegraph)

United kan gå för Chilwell
Luke Shaw kan "offras" när Solskjear satsar på att värva in Leicesters Ben Chilwell som ny vänsterback till formstarka Manchester United.
(Mirror

Setién stannar nästa säsong
Det berättade Barcelonas president Bartomeu. Han sa även att Xavi kommer att tränar klubben någon gång och att man, i alla fall temporärt, gett upp försöken att värva Lautaro.
(TV3)

Dortmund kan släppa Balerdi
Marseille har möjligheten att få loss BVB-försvaren Leonardo Balerdi för 12 miljoner euro. ”Kommer vi överens med OM så stoppar vi inte Leo”, säger Dortmunds Michael Zorc.
(L’Equipe)

Zenit hör sig för om Lovren
Dejan Lovren har blivit fjärdeval som mittback i Liverpool. Nu visar ryska Zenit intresse för att locka över kroaten.
(Liverpool Echo

Negredo gör comeback i La Liga
Nyuppflyttade Cadiz meddelar att man redan gjort klart med veteranen Alvaro Negredo. Han spelade senast i Al-Nasr.
(Tiempo de Juego)

Serie A-trio vill ha Malang Sarr
Den 21-årige försvararens kontrakt med Nice har gått ut och Italien kan bli nästa destination i karriären.
(Gianluca Di Marzio)

Två fransmän aktuella för Bayern
Både Ndombele (Tottenham) och Bakayoko (Chelsea) finns på listan när Bayern München vill förstärka sitt mittfält.
(Le10Sport)

Liverpool ute efter McKennie
En av få spelare i Schalke som har en godkänd säsong bakom sig är Weston McKennie. Den mångsidige amerikanen vill dock bort från klubben – vilket Liverpool nu snappat upp. Trots att Schalke är i stort behov av att förstärka kassakistan har man inga planer på att släppa sin guldklimp för mindre än 28 miljoner euro.
(Telegraph, via Transfermarkt)
 
Fortsatt öppet kring Rashica
Milot Rashica kommer av allt att döma lämna Werder Bremen i sommar, men den grönvita klubben är stenhårda med att få rejält betalt. Leipzig gjorde nyligen ett konkret försök att få över 24-åringen, men fick kalla handen. Minst 25 miljoner euro kräver man – vilket är tio mer än vad Leipzig erbjöd sig betala.
(Bild)
 
Linnér snart i Italien?
Så sent som i början av året lämnade Oscar Linnér Sverige för att påbörja sin karriär som utlandsproffs då han skrev på för Arminia Bielefeld. Chanserna till regelbunden speltid är dock små, vilket gjort att Sampdoria hört av sig angående ett lån. 
(Kickers pappersupplaga)
 
... eller lämnar konkurrenten?
Stefan Ortega Moreno har en fantastisk säsong bakom sig då hans många fina insatser mellan stolparna låg bakom Arminia Bielefelds uppflyttning. Detta ska ha fått PSV Eindhoven att fundera på att försöka kontraktera honom nu i sommar.
(Kicker)
 
”Jag kommer lämna Stuttgart”
VfB Stuttgart lyckades efter många om och men ta steget upp till Bundesliga, men ser ut att tvingas klara sig utan målsprutan Nicolás González. Den argentinske anfallaren har nämligen bestämt sig för att han vill ta nästa steg i karriären och mycket talar för att AC Milan blir hans nästa klubbadress.
(TuttoMercatoWeb)

Talangen belönas med lärlingskontrakt
Den tidigare landslagsspelaren och tillika Djurgården-ikonen Mattias Jonsons son ser nu ut att gå i sin fars fotspår. Melker, som han heter, har nämligen undertecknat ett lärlingskontrakt med de regerande mästarna och kommer hädanefter tillhöra a-truppen.
(Djurgårdens hemsida)

Stort intresse för målvakten
Wille Jakobsson har imponerat för sitt AFC Eskilstuna. Så pass mycket att den 18-årige burväktaren uppvaktas av flertalet klubbar, varav en av dem är hemmahörande i Premier League om man ska tro sportchefen Tore Eliasson.
(Ekuriren

*** *** ***

SÖNDAGENS SILLYSVEP

SvenskaFans.com2020-07-13 18:00:00

Fler artiklar om SvenskaFans