Maksimir, 2023-05-14 19:10

Dinamo Zagreb - Sibenik

Mästarna åter på Maksimir
Målfyrverkeri att vänta på Maksimir?

Mästarna åter på Maksimir

Dinamo tillbaka på hemmaplan efter ett av säsongens mest ointressanta bortamatcher.

NK Osijek tog emot Dinamo förra helgen, en toppmatch som efterlängtades av många som följer Super Sport HNL ligan, men mållös tillställning efter nittio spelade minuter var allt som föddes ur den fattiga drabbningen.

På söndag tar Dinamo emot HNK Sibenik i nästsista hemmamatchen i ligan. Sibenik besökte stadion Maksimir i november 2022, men då blev det respass med hela 3-0 till blått. 
 



En klubb som lyckades besegra Dinamo på hemmaplan i cup semin med 2-1, och med samma resultat även i ligan. Och det var bägaren som rann över för före detta tränaren Ante Cacic, därefter tog Biscan över.

Näst sista hemmamatchen på stadion Maksimir kommenterades av Igor Biscan på presskonferensen:

”Sibenik är verkligen ett bra lag som spelat bra mot Dinamo den här säsongen. Vi måste ta den här matchen på allvar och vinna”

”Faktum att Sibenik måste gå för att vinna, borde bidra till en öppen match. De är i en tuff sits, i en kamp för att stanna i ligan, men vi har våra mål – och det är att avsluta säsongen med ännu en seger”

Dinamos juniorer gästar hos Hajduk, det är också en viktig match och på tal om Biscan skulle chansa med juniorer i den här matchen:

”Några juniorer kommer att träna med ungdomslaget, vissa kommer att få speltid mot Sibenik. Vi tänker på klubbens bästa, och det gäller akademin också”

Med detta sagt så tippar jag med följande startelva:
Livakovic MV – Perkovic VB, Moharrami HB, Ristovski MB, J.Sutalo MB – Ljubicic CM, Misic CM – Ivanusec OVM, Baturina OM, Spkic OHM – Petkovic FW


 


HNK Sibenik
Gästerna ligger sist i serien efter 33 omgångar! Trots att HNK Gorica låg sist i ligatabellen nästan hela säsongen, så lyckades Gorica knappa in avståndet till Sibenik och nu har gästerna två poäng upp till säker mark.

På fem senaste matcher har Sibenik vunnit endast en match och det blev 3–1 seger hemma mot boogie laget Slaven Belupo. Övriga fyra matcher har man målskillnad 0-10!

Inbördes matcherna mot Dinamo Zagreb de här säsongen är det ljusaste ögonblicken. Statistiken säger 2-0-2 efter fyra möten den här säsongen. På söndag är det dags för femte inbördes mötet. Gräver vi i biblioteket efter skrällar, så är det imponerande att lilla Sibenik en gång segrade på Maksimir, vilket hände i januari 2021.

Det känns som att allt kan hända på söndag!

Matchbilden
Tränaren har facit i hand: HNK Sibenik går för segern, de är i en pressad situation och vi kan förvänta oss en öppen match för en gångs skull. Jag önskar mig inte samma matchbild som mot NK Osijek, där inget av lagen vågade chansa. Sedan tror jag inte att juniorerna kommer att få för mycket speltid mot Sibenik, vilket känns otroligt med tanke på att Dinamo säkrat ligatiteln för två veckor sedan. Men låt oss hoppas att vi kommer att se några nummer av Petkovic, Ivanusec och Baturina!

Datum: 14 maj (söndag)
Tid: 19:10
Plats: stadion Maksimir (Zagreb)
Tips: 4-2 (Petkovic, Ivanusec x2, Baturina)
 

Mato Zoricmato_zoric@hotmail.com@ZoricMat2023-05-14 09:40:00
Author

Fler artiklar om Dinamo Zagreb

CL: Dinamo 2 – 2 Monaco: Dinamo tappade tvåmåls ledning!