Matchrapport: Wales - Belgien 2:1
Kaptenen Williams visar vägen för sitt Wales

Ännu en gång tog det stopp i kvartsfinalen för Belgien.

Första halvleken:

Matchens öppnades som väntat med ett offensivt Belgien som direkt försökte ta ledningen. Hazard och De Bruyne tog taktpinnen direkt och visade att man ville mycket denna match.

I den 6:e minuten fick Belgien en trippel chans. Först räddade Hennessey skottet av Carrasco, returen sköt Meunier på en försvarare och Hazard fick sedan chansen att sätta dit den, men återigen blockerade Wales backlinje skottet.

Wales försökte mer och mer att organisera sig och etablera ett spel framåt, men hade svårt att hitta rätt på den offensiva planhalvan. De få gångerna Wales kom upp var när Bale gick på soloutflykter, men utan något resultat.

Belgien pressade ner Wales försvarslinje, därmed fick Nainggolan möjlighet att skjuta ett långskott och resultatet blev det samma som det blev mot Sverige, nämligen mål. 0:1 i den 12:e minuten för Wales, efter att Nainggolans skott från 35 meter hittade Hennesseys vänstra kryss.

Efter målet kämpade Wales sig mer och mer in i matchen och Belgien blev bekvämare och slog till på kontringar istället. Matchen utvecklade en period av enbart "gåfotboll" men avlutades adrupt efter att Ramseys hörna hittade Williams panna och 1:1 var ett faktum.

Målet gav Colemans manskap riktigt mycket energi och resterande 15 minuterna av halvleken kunde Wales kontrollera.

Andra halvleken:

Inför den andra halvleken bytte Wilmot ut Carrasco mot Fellaini.

Belgien öppnade andra halvleken lika opitimiskt som man gjorde med den första. Hazard drog till med ett skott som åkte strax utanför stolpen i den 50:e minuten. Den starka pressen av Belgien skulle dock inte resultera i något mål, istället tog Wales ledningen. Kanu sköt in 2:1 efter att ha fintat bort hela Belgiens backlinje. Ett makalöst mål som betydde att Wales skulle få spela semifinal mot Portugal om detta resultat stod sig.

Ledningsmålet gav Wales kraft och Belgien såg helt chockade ut på planen. Hazard och Co. fick inte till något vidare spel, enbart sololöpningar, men annars var rörelsen väldigt dålig och långsam utav det belgiska spelarna.

I den 75:e minuten bytte Wilmot ut Jordan Lukaku mot Mertens och bildade därmed en tre-backslinje med Denayer, Alderweireld och Meunier. Omformeringen gav dock inget resultat. Wales var disciplinerade och stod rätt i sina positioner.

I slutet av matchen fick Wales inte låna bollen så mycket utav Belgien, men i den 85:e minuten slog man till igen. Vokes löpte sig fri i straffområdet och nickade in Gunters inlägg - 3:1 för Wales och ännu en skräll var skriven i EM-historien.