Matchstatistik efter Italien - Sverige

Det blev en Blågul seger i premiären mot Italien i Olomouc.

Alexander Milosevic fick rött kort efter 28 minuter och Gli Azzurri tilldelades en straff. Domenico Berardi gjorde inget misstag från elva meter och gav Italien ledningen. En mardrömsstart för Blågult men som inte vek ned sig för det.

I andra halvlek kom Sverige tillbaka och det var anfallsduon, John Guidetti och Isaac Kiese Thelin, som skulle frälsa svenskarna denna afton.

Kvitteringen kom i den 56:e minuten och en halvtimme senare var vändningen fullbordad. Isaac Kiese Thelin lurade den italienska keepern från elva meter och placerade säkert in 2-1 framför den tillresta bortaklacken.

Tre poäng var säkrade. En mardrömsstart förvandlades till en drömstart för Håkan Ericsons ungdomar i Tjeckien

Om inte en förlust vore nog smärtsamt för Italien så får laget även klara sig utan sin mittfältare, Stefano Sturaro, framöver. I slutet av matchen slog han till Mikael Ishak och domaren var inte sen med att lyfta det röda kortet.

Återstår att se om Sturaro får ytterligare påföljder efter sin handling.

Italien - Sverige 1-2 (1-0)
1-0 Domenico Berardi (straff) 8´
1-1 John Guidetti 56´
1-2 Isaac Kiese Thelin (straff) 86´
Arena: Andruv Stadion, Olomouc
Domare: Tasos Sidiropoulos, Grekland

Startuppställningarna:

Italien 4-3-3 fr.h: Bardi - Zappacosta, Bianchetti (C), Rugani, Sabelli - Sturaro, Viviani, Baselli (Cataldi 69´) - Berardi, Belotti (Trotta 78´), Battocchio (Verdi 61´)

Sverige 4-4-2 fr.h: Carlgren - Baffo, Milosevic, Helander, Augustinsson - Khalili, Lewicki, Hiljemark (C), Larsson (Lindelöf 46´) - Guidetti (Ishak 76´), Kiese Thelin