Morgonsvepet: ”Soldado är ingen åsna”

Morgonsvepet: ”Soldado är ingen åsna”

Ett axplock av fredagens förstasidor.

ENGLAND
The Sun har feta rubriken ”Özil: Förlåt mig”, sedan Arsenalmittfältaren bett om ursäkt på Facebook efter straffmissen mot Bayern München i onsdags. Tottenhams förlust i Europa League (Dnipro 0-1) har den något anmärkningsvärda rubriken ”Tim: Soldado är ingen åsna”. Bakgrunden är att förre Spurs-ordföranden Alan Sugar kallat den spanske anfallaren just det på Twitter efter en jättemiss i matchen. Tottenhamtränaren ryckte ut till försvar (om än knappast med de orden). The Sun hävdar också att Man United i dag kommer att offentliggöra kontraktsförlängningen med Rooney.
Daily Star menar att Manchester ”City är efter Valdés”. Enligt tidningen har Barça-målvakten inte kommit överens med Monaco och ”Pellegrini är redo att slå till”.
Daily Mail har en intervju med Fulhams nyligen sparkade assisterande tränare Ray Wilkins. ”Min kamp mot sjukdom, depression…och ryktena om alkoholism”.
The Independent tycks vara en av få morgontidningar, vars sportetta inte domineras av det brittiska bronset i curling. Här finns summeringen av Tottenhams match, ”Spurs förlorar efter insats som matchar den dystra stämningen”, vilket syftar på oroligheterna i Ukraina.
 
ITALIEN
La Gazzetta dello Sport har bild på Osvaldo när han kysser sin ring och rubriken ”Osvaldo och Juve – första kyssen”, vilket syftar på att anfallaren gjorde första målet för sin ny klubb på torsdagskvällen (Trabzonspor 2-0). Tidningen menar i en tillhörande rubrik att ”Affären Verratti-Lucas är igång”. Sportchefen Paratici ska ha spanat på de två Paris SG-spelarna i matchen mot Leverkusen. De, liksom Alex, Ménez och Motta, är aktuella namn om PSG köper Paul Pogba. Torsdagens övriga Europa League-spel med italienska färger summeras med ”Ilicic med tre mål för Fiorentina” (Esbjerg 3-1), ”Napoli tar inga risker (Swansea 0-0) och ”Lazio sänkt” (Ludogorets 0-1)
Corriere dello Sport skriker ut ”Vi är där”, med bild på Fiorentina-jubel på ena sidan av rubriken och Juve-jubel på andra. För med båda lagen som vinnare i går är en åttondelsfinal mellan lagen nära. Tidningen har även citatrubrik från Inter-basen Thorir: ”Vidic kommer till Inter med 90 procents säkerhet”.
Tuttosport konstaterar nöjt ”Osvaldo-Pogba: Europa-Juve är igång”. Bland de många smårubrikerna märks ”Mou kallar på Zanetti”, vilken syftar på att Chelseatränaren vill värva Interveteranen med det långsiktiga målet att argentinarens ska bli hans högra hand i Chelsea.

SPANIEN
Marca låter åtalet om skattebedrägeri mot Barcelona dominera förstasidan med stor bild på Neymar och rubriken ” Dyr, nej, jättedyr”. Man har även med nye Barça-ordförandens försvar om att ”Vi skulle göra likadant igen”. På annan plats på förstasidan uppges att Manchester ”City lurar på Isco”. Även Milan påstås intresserad.
Sport låter Bartomeu försvar av Barcelona som ”Exemplarisk” klubb dominera efter åtalet i Neymar-affären. På tidningens fråga om det förekommer en anti-Barça-kampanj har 76 procent svarat ”ja”.
Mundo Deportivo har också med citat från Bartomeu, ”Vi har inte gjort något fel”, men huvudrubriken tillägnas den stundande cupfinalen mellan Barça och Real Madrid. Datum är nu satt till 16 april och rubriken är ”Barça får 19 350 biljetter” till matchen på Mestalla i Valencia. MD uppger också att ”Barça kommer att erbjuda Martino kontraktsförlängning till 2016”.

Frederic Pavlidis2014-02-21 08:00:00

Fler artiklar om SvenskaFans