Lagbanner
2018-03-26 19:00

Albanien - Norge

Matchdags: Albanien mot Norge

Matchdags: Albanien mot Norge

Efter att ha krossat VM-klara Australien i årets första träningslandskamp, är det nu dags för Norge att spela mot Albanien.

Spelarna vet vad som gäller. Förberedelserna är över. Nu är det dags att Lars Lagerbäck och hans Norge att bryta den fem raka förlustraden på bortaplan genom att vinna över Albanien.
"Vi ska gå på planen för att göra mycket av detsamma som vi lyckades mot Australien. Den matchen var ett steg i rätt riktning. Och nu handlar det om att klara av att återupprepa det. Vi slog en VM-klar motståndare med 4-1, och det var förtjänt. Speciellt defensiven var bra. Planen på Ullevaal var inte så bra, men vi klarade ändå att tillpassa vårt spel mot förhållandena. Det hjälper att vinna fotbollsmatcher. Så är det både i klubb- och landslaget. När vi vinner matcher är det roligare på träningarna och humöret är bättre", sa Stefan Johansen inför kvällens match.

Intervju med Stefan Johansen

Med tillstånd av det Norska Fotbollsförbundet.

Norge kommer från en tung hemmaseger över VM-klara Australien med klara 4-1 medan Albanien vann borta mot Turkiet med 3-2.
Senast länderna möttes var den 7:e juni 2013, där matchen slutade 1-1. Och endast en gång har Norge vunnit över Albanien. Det var i EM-kvalet 1991 där de vann med 2-1. Tore André Flo och Steffen Iversen var målskyttarna.
Dock så har Norge bortaspöket under Lagerbäck med fem raka förluster.


Tore André Flo är fortfarande involverad i det norska landslaget.

Det blir flera ändringar från matchen mot Australien.
Tremålsskytten, Ola Kamara, har rest hem till Los Angeles på grund av en känning i knäet. Tarik Elyounoussi tar hans plats.
Martin Ødegaard kommer in på mittfältet i stället för Fredrik Midtsjø.
Jonas Svensson och Håvard Nordtveit kommer in i försvaret i stället för Omar Elabdellaoui och Tore Reginiussen.

Flera experter är hoppfull inför Ødegaards start på kanten.
"Jag tycker att det är bra. Ødegaard har legat vaken med tankarna på om han ännu är bra nog för landslaget. Om han har tagit ett litet steg till, är han bra nog. Jag glädjer mig väldigt till att se honom på en kant", säger Egil "Drillo" Olsen.

"Jag hoppas verkligen att Ødegaard tar vara på chansen ikväll. Han har några färdigheter på sitt bästa som inga andra norska spelare har. Och får vi spelat honom varm i laget blir han en viktigt spelare till hösten när Nations League ska spelas", säger TV2:s expert, Jesper Mathiesen.

Det är sålt ca. 3.000 biljetter inför matchen. Men det räknas med att komma ungefär 5.000 åskådare till Elbasan Arena, som får plats med 12.800 människor.

Albaniens startelva
Etrit Berisha
Elseid Hysaj, Naser Aliji, Mërgim Mavraj, Ermir Lenjani
Odise Roshi, Taulant Xhaka, Andi Lila, Eros Grezda, Enis Gavazaj
Armando Sadiku

Norges startelva
Ørjan Håskjold Nyland
Jonas Svensson, Håvard Nordtveit, Kristoffer Ajer, Birger Meling
Mohamed Elyounoussi, Markus Henriksen, Stefan Johansen, Martin Ødegaard
Tarik Elyounoussi, Bjørn Maars Johsen


Källor: NFF, TV2, VG

Chefredaktör Wallnorge.svenskafans@hotmail.comSFNorge2018-03-26 17:53:00
Author

Fler artiklar om Norge