Lagbanner
Graham Hansen klar för Barcelona

Graham Hansen klar för Barcelona

Idag blev det klart att Wolfsburg-spelaren, Caroline Graham Hansen, är klar för Barcelona.

Den 24-åriga mittfältaren har skrivit under ett kontrakt som sträcker sig över två år med de spanska mästarna.
"Det är väldigt stort. Det har varit en fantastisk dag. Att få vara en del av detta och kunna berätta att man har spelat för Barcelona, är något jag är stolt över. Signalen är att de kommer att göra allt för att vara den nya stormakten inom damfotboll. Det är spännande att få vara en del av det. De har ett fantastiskt bra lag nu. Jag har tron på att vi kan uträtta stora saker här."

Graham Hansens kontrakt med Wolfsburg gick ut efter denna säsongen efter att ha tillhört de tyska mästarna sedan 2014. Därför stod det därmed fritt fram att välja mellan Europas största klubbar. Lotten hamnade på Barcelona.
"Det är för deras vision att spela "Barcelona-fotboll". Och att vinna Champions League och hävda sig i Europa. Även resan och att få vara del av en sådan stor klubb som satsar på damerna och sätter damfotboll på kartan på de sättet som de gör det på. Jag var komfortabel i Wolfsburg. Men jag hade lust på ett äventyr och behövde nya utmaningar. Att komma hit är en stor utmaning som jag har lust att vara med på."

Totalt har det blivit tre ligasegrar och fem cupsegrar med Wolfsburg. Även två Champions League-finaler, där båda har slutat med förlust.

Barcelona börjar närma sig toppen inom damfotbollen, och spelade nyligen spelade i Champions League-final. I finalen blev det förlust med 4-1 över Lyon. Tre av målen stod Ada Hegerberg för. Graham Hansen har dock tron på att Barcelona kan gå förbi Lyon. Ett Lyon som har vunnit Champions League fyra år i rad..
"Jag är säker på att Barcelona har resurserna. Jag vet att de har det. Och de har spelarna. Det kommer fler än mig till klubben denna sommaren. Fotbollen är rund och den ska spelas, så detta blir spännande."



Källa: TV2, NRK

Chefredaktör Wallnorge.svenskafans@hotmail.comSFNorge2019-05-20 18:10:00
Author

Fler artiklar om Norge