Lagbanner
Klubbar permitterar - spelare kan lämna gratis efter 14 dagar
Alla spelare med proffskontrakt i Vålerengas damlag, är permitterade.

Klubbar permitterar - spelare kan lämna gratis efter 14 dagar

Av effekterna av Corona-viruset, behöver en del klubbar nu permittera för hålla ekonomin i balans.

Men det finns konsekvenser av detta. Och det innebär att spelare är fria att lämna om de är permitterade i mer än 14 dagar, vilket skapar kaos och många eventuella Bosman-spelare.

Tre av Eliteserien-klubbarna som behöver permittera spelare, är Sandefjord, Vålerenga och Haugesund. Och fler klubbar kan komma att göra det. 
En som reagerar på detta, är Gunnar Bjønness, styrelseledare i Sandefjord Fotball As.
"Vi har inte lust att betala för någon som varken kan träna eller spela matcher. Klubbar som stjäl spelare av oss, vill bli "svartlistade". Om vi är i samma båt, är vi i samma båt. Vi måste vara solidariska. Det är ingen på kontoret längre. Vi har till och med stängt ventilationen och sänkt temperaturen".

"Vi har permitterat hela vår administration och ledarstaben. Endast spelare och tränare för a-laget är fredade just nu. Vi har två dagar kvar. Från och med torsdag är de fria att välja", säger daglig ledare i FK Haugesund, John Harald Log.

"Vålerenga Fotball är beredda på att underskottet kan bli ännu större om nuvarande restriktioner fortsätter över sommaren. Därför måste vi tyvärr permittera. Vi ska klara detta. Men vi hoppas samtidigt att idrotten och fotbollens centrala organ kan uppnå något genom samtal med myndigheter. Vi bör få ordnat för att reducera den ekonomiska förlusten", säger styrelseledare i Vålerenga Fotball, Karin Yrvin.

Men det finns klubbar som absolut inte tänker permittera spelare, och riskera att förlora spelare.
"Det blir det sista vi gör. Det är så pass kritiskt när de har kontrakt och kan leverera sin uppsägning med 14-dagars uppsägningstid. Det mest värdefulla vi har, är spelartruppen. Det vill i så fall bli stora ekonomiska konsekvenser för oss. Däremot kan vi permittera delar av vår administration. Just nu har vi en diskussion. Vi vet varken längden eller omfånget av detta. Vi måste säkra driften av fotbollsklubben i många år framöver", säger adminstrerandea direktör i Molde, Ole Erik Stavrum

Det norska fotbollsförbundet har kontaktat FIFA för att kunna hindra övergångar.


Källa: VG, Dagbladet

Chefredaktör Wallnorge.svenskafans@hotmail.comSFNorge2020-03-18 03:39:00
Author

Fler artiklar om Norge