Lagbanner
Lagerbäck ser framsteg för sitt Norge
En väldigt nöjd Lars Lagerbäck under dagens presskonferens.

Lagerbäck ser framsteg för sitt Norge

Norge krossade VM-klara Australien med hela 4-1 i gårdagens match.

Men det var inte själva segern som gjorde Norges landslagstränare, Lars Lagerbäck, nöjd. Utan det var laginsatsen och att han kan se framsteg som gör att tron på både EM och VM finns där.
"Det som är absolut bäst, är den väldigt goda laginsatsen. Det har vi jobbat mycket med, och det vill vi fortsätta att jobba med. Men det kan bli ännu bättre. Nu gäller det bara att fortsätta. Spelarna måste komma ut till varje match med den inställningen och aggressiviteten som de hade under gårdagen. Jobbar man inte hårt tillsammans som ett lag, vinner man inga matcher. Spelarnas tekniska färdigheter och löpkapacitet är bra nog. Det gäller bara att ta det fram på ett bra sätt."

Hemligheterna till kvalitétsförändringen, är att Lagerbäck och hans assisterande, Per Joar "Perry" Hansen, har haft både samtal och personlighetstester med varje spelare, där det blev sagt att varje spelare måste ta större ansvar, se sig i spegeln och visa att de vill vinna om de ska vara med i landslagstruppen.

En av de positiva överraskningarna som Lagerbäck tog upp på presskonferensen, var de två anfallarna Ola Kamara och Bjørn Maars Johnsen insatser.
Kamaras tre mål och hur de båda tog ett stort defensivt ansvar, var glädjande för Lagerbäck och anledningen till att Norge kunde försvara sig på det sättet som Lagerbäck önskar.
"Det är inte alla anfallare som gör det. Hade du frågat mig i förväg, hade jag inte varit så säker på att jag ville ha fått se en sådan fantastisk insats."


Ola Kamara & Bjørn Maars Johnsen.

Både Maars Johnsen och Kamara fick spela då de båda Premier League-spelarna, Joshua King och Alexander Sørloth saknades. Och efter Maars Johnsen och Kamara insats i gårdagens match, ska inte King och Sørloth känna sig alltför säkra på en plats i startelvan.
"De måste prestera. Först och främst måste de visa att de har samma kvalitét som det blev visat igår om de ska vara kvalificerade. Sjävklart måste dem de."


Källa: Aftenposten
 

Chefredaktör Wallnorge.svenskafans@hotmail.comSFNorge2018-03-24 22:52:01
Author

Fler artiklar om Norge