Lagbanner
NFF lobbar för två EM-slutspel nästa år

NFF lobbar för två EM-slutspel nästa år

Sommaren 2020 skulle herrarna ha sitt fotboll-EM. Och damerna skulle ha sitt EM i 2021.

Men efter virusets framfart, har herrarnas EM blivit inställt och flyttat till sommaren 2021, vilket kraschar med damernas EM.
Herrarnas EM ska spelas mellan 11:e juni-11:e juli. Och damernas EM spelas 7:e juli-1:a augusti. Därför har UEFA föreslått att flytta damernas EM till sommaren 2022.

Detta har nu fått det norska fotbollsförbundet att reagera och skicka in en hänvändelse till UEFA, där de föreslår att både herrarnas, och damernas, EM, spelas nästa år.
"UEFA har många krävande beslut att ta. Likväl menar jag att det är otroligt viktigt att båda EM-slutspelen spelas nästa år.
För NFF är det en självklarhet att kvinnofotbollen är lika viktig som herrfotbollen.
Tänk vilken signal det vill ge om vi får till att spela båda dessa EM. Två EM-slutspel i 2021 vill skicka ett kraftfullt signal till alla tjejer som spelar fotboll.
Vi behöver mer än någon gång något att se fram emot till. Något som samlar oss. Ju tidigare, ju bättre. EM-slutspel för både män och kvinnor har denna kraften
", säger presidenten i norsk fotboll, Terje Svendsen.

Även kapten, Maren Mjelde, anser att det ska vara möjligt att arrangera båda dessa EM nästa år.
"Vi har full förståelse över att UEFA och fotbollen är i en svår situation nu, i likhet med resten av samhället. Samtidigt hoppas vi på att de kommer med en lösning där båda mästerskapen kan arrangeras nästa år. Mästerskap är det största och viktigaste vi jobbar mot. Och vi hoppas att det är möjligt att spela herrarnas EM utan att det får några större konsekvenser för vårt mästerskap."


Källa: NFF

Chefredaktör Wallnorge.svenskafans@hotmail.comSFNorge2020-03-19 14:26:30
Author

Fler artiklar om Norge