Lagbanner
Norge nollat igenom EM
Martin Sjögren är hoppfull inför framtiden trots EM-fiaskot.

Norge nollat igenom EM

Inte heller i den sista och viktiga gruppspelsmatchen lyckades Norge att göra något mål.

Norskorna visste vad som gällde. Frågan är om de trodde på det själv.
Och förusättningarna var klara - Norge behövde vinna med minst tre mål över Danmark samtidigt som Nederland vann över Belgien.
Nederland lyckades att vinna över Belgien. Norge lyckades..inte med mycket.

Det är varken sommarväder i Sverige eller i Nederland.
I Nederland öste regnet ner. Tunga, våta droppar. Extra tunga mot norskorna då Kristine Vejer gjorde mål för Danmark redan i den femte matchminuten.
Pernille Harder vann en duell mot Ingrid Spord, som dribblade sig förbi Ingrid Schjelderud innan hon hittade Vejer.
Vejer gjorde inget misstag, utan smekte bollen förbi en chanslös Ingrid Hjelmseth.
Om det inte var tungt från början, blev det genast betydligt tyngre.

Det skulle dröja enda till matchminut tjugotre innan Norge fick sin första, stora målchans.
Caroline Graham Hansen hittade Guro Reiten, som från en bra position avslutade precis över mål.
"Det var skönt att få tillit från start. Jag var lite nervös och stressad, men jag tycker att jag arbetade mig uppåt, fick lite ro, hjälpte andra och hade några skott på mål", sa Reiten efter matchen.

Norge skulle dock få en gyllene möjligt till att komma sig in i matchen, då Ada Hegerberg blev fälld i den 44:e minuten och domaren pekade på straffpunkten.
Graham Hansen steg fram och slog straffen rakt i famnen på Stina Lykke Petersen i Danmarks mål.

I den andra halvleken hade Norge två bra målchanser, där ett skott tog i stolpen och ett i ribban. Annars skapade de inte så mycket. Danmark kunde enkelt försvara sig och vinna matchen. Därmed gick Danmark och Nederland vidare från gruppen.

Martin Sjögren har tron på att saker kommer att ordna sig i framtiden.
"Jag är anställd av Norges Fotbollsförbund med premissen om att skapa något nytt inför framtiden med unga och nya spelare. Jag har den största tron på att göra något bra för framtiden. Det var en jäkligt tuff erfarenhet. Både för mig, mina kollegor, men främst för spelarna. Det var en nyttig erfarenhet. Vi lär oss enormt mycket av det vi har fått vara med på. När vi släpper in ett enkelt mål, blir det en extrem uppförsbacke. Då behövde vi fyra för att gå vidare. Vi fick en period med större tryck i den första halvleken, och fick straff. Men det ville sig inte helt. I den andra halvleken tycker jag att vi verkligen vi försökte, och vi ville gärna ha bollen i mål, men det var svårt att få den i mål. Det är bara att se på chanserna. Ribban, stolpen, nick som räddas. Det känns väldigt surt."

En av lagets största stjärnor, Ada Hegerberg, var allt annat än nöjd.
"Det var jättetufft. Vi har inte presterat bättre. Då står vi här med noll poäng. Det är ganska otroligt, men det är realiteten, och det måste vi erkänna. Vi höjde oss några hack idag, men samtidigt förlorar vi matchen. Vi har inte varit precisa nog. Det gäller i förberedelserna och det sitter i huvudet."

Och hon fortsätter.
"Vi är ett lag och måste finna ut vad som måste göras bättre. Och vad som måste till för att få ut det bästa av alla när det verkligen gäller. Det gäller i med- och motgång. Jag har inte fått ut min potential alls. Jag har inte fått ut styrkorna och fått använda det jag är bra på. Det hänger ihop. De andra får inte det de är bra på heller."

Jag säger som Jahn Teigen.
"Vi har våre minner, de vil aldri dø.
Nå er tiden inne, til å si adieu!"



Källor: NFF, VG, Dagbladet

Chefredaktör Wallnorge.svenskafans@hotmail.comSFNorge2017-07-25 00:56:26
Author

Fler artiklar om Norge