Lagbanner
Rosenborg permitterar

Rosenborg permitterar

Ingen är fredad av viruset. Inte ens Rosenborg.

Undertecknad bor i Trondheim, och kan intyga att viruset har påverkat staden till de grader.
Jag är ganska säker när jag säger att nästintill allt är stängt - gym, butiker, köpcenter, restauranger, skolor, dagis, etc.
Det regnar och snöar om vartannat. Och igår försvann både ström och internet för en del i Trondheim. Att refera till "spökstad" är inte helt fel.
Och det är så illa, att även Rosenborg behöver permittera hela 39 anställda för att överleva krisen.
"Detta är en tung dag som ledare för Rosenborg. Men vi såg ingen annan utväg än att permittera anställda. Fotbollen har stannat upp. Och de flesta i administrationen har inga arbetsuppgifter. Detta är en svår och krävande situation för alla. Fotboll är viktigt. Men nu är det något annat som är viktigare. Nu handlar det om att få samhället att fungera igen. Så kan vi prata om fotboll igen när det är aktuellt", säger ledare i Rosenborg, Tove Moe Dyrhaug.

Inga spelare behöver permitteras. Utan i denna omgången handlar det om administrationen och SalMar-akademien (ungdomsakademien).
"Just nu har vi planerat för att första gemensamma träning startar den 1:a april. Och att serien startar första helgen i maj. Därför vi har i samförstånd med spelare och tränare kommit fram till att de tar semester från och med måndagen den 23:e mars.
Skulle det däremot komma nya riktlinjer angående när vi kan starta med gemensam träning och en eventuell ändring av seriestarten, gör vi i så fall en ny värdering på läget. Men om krisen fortsätter över en längre tid, blir det att sänka löner, och permittering av spelare, aktuellt"
, fortsätter Moe Dyrhaug.

Nytt regelverk i dessa kristider, gör att klubbar (och vanliga jobb) inte behöver betala lön i mer än två dagar efter permittering. De anställda får pengar från NAV tillsvarande full lön upp till 600.000 kr. 18 dagar. Därefter blir det reducerat till 62,4% av lönen.

Som jag skrev igår, kan spelare och ledare, efter 14 dagars uppsägningstid, byta klubb gratis vid permittering.


Källa: NAV, rbk.no

Chefredaktör Wallnorge.svenskafans@hotmail.comSFNorge2020-03-19 13:58:00
Author

Fler artiklar om Norge