Lagbanner
Strømsgodset permitterar hela laget samt ledarna
Tränare i Strømsgodset, Henrik Pedersen.

Strømsgodset permitterar hela laget samt ledarna

Ingen går längre oberörd av viruset i Norge. Inte människor. Inte samhället. Inte ens fotbollsspelare är fredade.

Vilket resulterar i att idag, torsdag, permitterar Strømsgodset alla spelare och ledare i klubben då hela klubben är berörd, och har minimal bemanning i klubben, med undantag av de som inte får pengar från NAV och daglig ledare i klubben, Dag Lindseth Andersen.
"Både spelarna och tränarna visar stor förståelse för situationen i Norge och i klubben. Vi står samman om detta", säger tränare, Henrik Pedersen.

Och vid frågan om Strømsgodset kommer att göra detsamma som Haugesund, säger Lindseth Andersen följande:
"Nej. Det var vi tydliga med efter att ha sett pressnotatet från NTF (Norsk Toppfotball) och NISO (Norske Idrettsutøveres Sentralorganisasjon). Det slog oss med en gång att det inte är aktuellt för oss. För vår del är det ingen bra idé. Då tar vi hellre risken att spelare kan försvinna efter 14 dagar."

Och nu följer fler klubbar efter Strømsgodset.
Odd BK permitterar alla ledare i klubben. Och i morgon, fredag, tas det ett beslut angående spelarna.

Vålerenga permitterar från idag till största del hela administrationen. Några är delvis permitterade. Beslut angående spelare och ledare tas inom en snar framtid även där.
"Vi för diskussioner, men vill inte gå in på detaljer. Vi har bra samtal med alla anställda i Vålerenga inkluderat spelarna", säger klubbdirektör, Erik Espeseth.

Sarspborg 08:s ledare, Espen Engebretsen, följer med på situationen.
"Vi följer noggrant situationen och ser på alla olika förslag. Allt ifrån att ta ut semester, delvis permittering, hel permittering samt att se över alla intäktsmöjligheter vi kan ordna hemifrån. Det handlar om människor. Och det handlar om otrygghet. För oss är det viktigt att inte kasta oss i något förrän vi är helt säkra på att det valet vi tar är riktigt med tanke på människor och klubb."

Att permittera delar av truppen likt Haugesund har gjort, ser Engebretsen inte som ett alternativ.
"Jag ser det som en utmaning vilka man ska välja ut. Hög lön, låg lön.. Jag förstår att de som inte får pengar från NAV självklart måste överleva. Jag säger inte att det är fel för de klubbar som gör det. Eller att något annat är ett bättre val. Men jag ser att det vill skapa utmaningar."


Källa: VG, VIF, S08, Strømsgodset

Chefredaktör Wallnorge.svenskafans@hotmail.comSFNorge2020-03-19 16:38:00
Author

Fler artiklar om Norge