Världsklassmål bäddade för seger
En nöjd landslagstränare Martin Sjögren efter segern över Nord-Irland.

Det skulle bli tufft att möta Nord-Irland på bortaplan. Därför är det bra att ha spelare som Caroline Graham Hansen som kan göra det där lilla extra.

Det var spel mot ett mål. Och det enda Nord-Irland kunde göra, var att backa hem och försöka försvara den poängen de hade när matchen startade.
Därmed var slutresultatet 3-0 inget som på något sätt speglade matchbilden.
Men en frukstansvärt dålig plan, ineffektivitet och en för kvällen bra Lauren Perry i Nord-Irlands mål, gjorde det svårt för Norge.

14-1 till Norge var hörnstatistiken efter den första halvleken.
Redan efter en kvart, fick Perry visa upp sig, då hon gjorde en bra räddning på Chelsea-spelaren, Maria Thorisdottirs cykelspark som föranleddes av en av de många hörnorna.

Efter en halvtimme fick Frida Maanums på ett fin vristskott som Perry precis kunde rädda.
Och rätt före pausen fick Wolfsburg-spelaren Caroline Graham Hansen, en chans på att göra kvällens första mål, men Perry fick fingrarna på bollen.
Annars gick norskornas avslutningarna vid sidan av, eller över, målet.

Den andra halvleken skulle starta precis som den första - norsk dominans och slöseri med chanser.
Men kunde Norge jubla, då Isabell Herlovsen gjorde mål genom ett inlägg från Ingrid Engen. Men det finska domarparet blåste felaktivt av för offside.

Det skulle dröja till matchminut 60 innan Norge äntligen skulle få hål på Nord-Irland.
Med en elegant genomskärare av playmakern Guro Reiten, kunde Graham Hansen komma i djupled och slå bollen fint in bredvid Perry i målet.
"Jag var bara sjukt lättad. Det var svårt att spela fotboll där ute. Vi visade stor moral när vi bara fortsätter att mala på. Och till slut sitter den", sa Graham Hansen om sitt första mål för kvällen.

Tvåmålsskytten, Caroline Graham Hansen.

Norge skulle fortsätta att mala på. Men det skulle dröja till den 87:e minuten innan norskorna och Graham Hansen kunde säkra segern.
Genom ett inlägg studsar bollen upp och Graham Hansen slår till på volley, rakt upp i krysset. Världsklassmål!

På övertid kunde sedan Herlovsen fastställa slutresutatet 3-0, genom att vända bort en Nord-Irländsk försvarare och slå bollen upp i nättaket.

En som var nöjd, var landslagstränare Martin Sjögren.
"Vi gör en bra match. Vi kan inte skylla på underlaget. Men det bidrar till att det inte sitter där den sista tredjelen. Det spelar ingen roll när vi gör mål. Vi har full kontroll på denna matchen."

En av de som startade och spelade hela matchen, är den 19-åriga talangen, Ingrid Syrstad Engen, som gjorde sin första riktiga tävlingsmatch för a-landslaget.
"Det har gått väldigt fort och jag hade inte förväntat att få spela så mycket som jag har gjort. Men jag måste ta chansen när jag får den. Jag känner att jag har utvecklats mycket de senaste månaderna. Det är väldigt roltigt att få chansen och att jag fick ha så mycket boll som jag hade under matchen. Det är då jag är som bäst".

Den 19-åriga talangen, Ingrid Syrstad Engen, gjorde en fantastisk match mot Nord-Irland.