Notan för ett flyttat EM blir hög

Notan för ett flyttat EM blir hög

Under dagen förväntas UEFA komma med beslut om hur det blir med EM 2020. Kommer turneringen spelas senare i år eller först nästa sommar? Oavsett kommer notan för ett flyttat mästerskap bli hög – och vem ska betala?

Det är inte mycket som tyder på att EM 2020 kommer spelas som planerat på grund av corona-viruset. Under tisdagen håller UEFA möten som förhoppningsvis ska avgöra turneringens framtid. Alla organisationens 55 medlemsländer kommer medverka via länk.

Redan nu uppges UEFA ha bokat av hotell och anläggningar som var inbokade för sommarens slutspel. Danska tidningen BT avslöjar att UEFA:s tidigare uppbokade hotell i Köpenhamn nu är avbokade. Ett tecken på att sommarens EM ställs in.

Dyrt att flytta EM
Engelska The Athletic avslöjar i sin tur att det blir en kostsam affär att flytta EM. Enligt tidningen kommer UEFA idag meddela att en summa av 275 miljoner pund måste betalas av klubbar och ligor på nationell nivå i fall EM ska flyttas. Detta är kostnaden som UEFA förväntas förlora på att flytta fram sommarens turnering.

UEFA förväntar sig att summan kommer att betalas för att det är viktigt för respektive förbund att nationella ligorna spelas klart. Att lämna alla ligor utan att spela klart dem, utan mästare och upp- och nedflyttning, blir alldeles för komplicerat och ställer till en mängd följdproblem.


Läs även:
» Tisdag en avgörande dag för fotbollen

SvenskaFans.com2020-03-17 07:17:00

Fler artiklar om SvenskaFans