Nyheter inför hösten
Mislav Orsic till Southampton?

Nyheter inför hösten

Nyheter från den blåa salongen i Zagreb - Orsic till Southampton?

God Jul och trevlig fortsättning till alla kära fotbollsälskare.

Hösten kommer att vara händelserik i den blåa salongen. Ligan fortsätter inom två veckor och det spekuleras guldregn för Dinamo Zagreb under transferfönstret. Förutom spekulationerna kring spelarövergångar, har vi ett internt krig i styrelsen där det är dragkamp om makten. Anledningen är självklart pengarna från spelrövergångarna som förväntas komma från bl. a Dani Olmo (Leipzig) och Josko Gvardiol (Leipzig) och egna spelare Orsic, Livakovic, Petkovic och Sutalo.

Dinamo har 20% rättigheter från övergångssumman för spelarna i Leipzig vid vidareförsäljning. Med andra ord, kan Dinamo kamma hem upp till 600 miljoner SEK under kommande sommar.

//

Klubbfotbollen är tillbaka efter ett kontroversiellt och samtidigt spännande VM. Dinamo fans kunde glädjas åt landslagets framgångar i Qatar. Zagreb klubben presenterades ut av fyra män som spelade viktig roll i landslaget som uppnådde stort resultat i VM.

Förstemålvakten Dominik Livakovic gjorde sina livsmatcher mot Belgien, Japan och Brasilien. Med andra ord har Livakovic besegrat demonerna inom sig och förmodligen räknat sina dagar för ”plavi”.

Nästa spelare är Mislav Orsic som är inte bara Dinamos bästa målskytt i Uefa tävlingar, utan Kroatiens genom alla tider. Att vi gnuggar oss först i ögonen efter VM 2022, är bevis på att den här killen aldrig fick den uppmärksamhet han förtjänade. Nu är Orsic ute på radarn hos flera PL klubbar.

Totalt 163 spelminuter i Qatar räckte för anfallaren att dra uppmärksamhet från Southampton och Burnley. Det skrivs att Dinamo tackat nej till 80 miljoner SEK. Jag hoppas att spelaren tillsammans med klubben lyckas motstå alla bud från PL klubbar.

Tredje namnet är Bruno Petkovic som spelade i sex ut av sju VM matcher för landslaget. Totalt 234 minuter spelade. Vi kommer aldrig glömma din kvittering mot Brasilien i 117:e minuten!

Till sist är det mittbacken Josip Sutalo som spelade nittio minuter mot Marocko i matchen om tredjeplatsen. Josip är sannerligen mittbacken som kommer ta över efter att Dejan Lovren pensionerar sig i landslaget.

//

”Plavi” leder i SuperSport HNL med sex pinnar och en match mindre spelad före rivalerna Hajduk Split. Vi är bara halvvägs i säsongen, men utan att underskatta övriga klubbarna, så ser det ljust ut för Dinamos del.

Kommande matcher är hemma mot HNK Gorica (10:a) som är sist i ligan. Efter det kommer Lokomotiva Zagreb (7:a) på besök. Sedan blir det en bortamatch mot Slaven Belupo (4:a) och återigen hemmamatch mot Istra (6:a).

21.01 Dinamo – HNK Gorica
29.01 Dinamo – Lokomotiva Zagreb
04.02 Slaven Belupo – Dinamo
11.02 Dinamo – Istra
 

Mato Zoricmato_zoric@hotmail.com@ZoricMat2023-01-04 16:12:00
Author

Fler artiklar om Dinamo Zagreb

CL: Dinamo 2 – 2 Monaco: Dinamo tappade tvåmåls ledning!