Maksimir, 2023-03-19 17:30

Dinamo Zagreb - HNK Rijeka

Ödesmatch på Maksimir
Kan Dinamo besegra Rijeka för tredje gången?

Ödesmatch på Maksimir

Vinna eller försvinna för huvudtränare - samt avskedsmatch för Ademi!

Toppmötet mot HNK Rijeka kommer att avgöra framtiden för Ante Cacic som tog över Dinamo för mindre än ett år sedan. ’Plavi’ har inte vunnit på tre raka ligamatcher och gästerna är det formstarkaste laget i serien.

Resultaten har inte rullat Cacics väg i senaste tre omgångar. Två förluster (Sibenik 1-2, Istra 0-1) och oavgjort hemma mot Osijek (1-1). Mer oroande är hur spelet har utvecklats på bara två veckor, från topp till botten efter storsegern hemma mot Hajduk med hela 4-0!

Trots att Cacic hade en enda ligaförlust inför Sibenik matchen, så har han sumpat +11 poängs serieledningen till endast +6! Hajduk blåser i nacken och hela södra Dalmatien känner av lukten av blod. 

Matchen är viktig p.g.a flera anledningar och ett ut av dessa är att legendariska kaptenen Arijan Ademi spelar sin sista match för Dinamo! 

Ante Cacic:
”Han har spelat 13 år för klubben och offrat allt för Dinamo.”

”Han är en spelare som vill säga adjö till Dinamo när han är på topp. En förebild för omklädningsrummet. Jag tackar honom för allt, han är verkligen med i alla segment från spelet och den mänskliga sidan, han förtjänar att vi gör allt för att hans avskedsmatch ska bli ett gott minne.” 


Hur ställer Dinamo upp? 
Jag tippar på 4-2-3-1 formation som är en försiktighetsåtgärd mot ett kontringslag som Rijeka. Sutalo spelade inte senast men bör vara återhämtad och detsamma gäller för Ivanusec som startade på bänken mot Istra. 

Livakovic MV - Ristovski HB, Ljubicic VB, Peric MB, J.Sutalo MB - Misic CM, Ademi CM - Ivanusec OVM, Spikic OHM, Baturina OM - Petkovic FW

HNK Rijeka
Bortalagets katastrofala inledning på säsongen är åtgärdat på ett express sätt. Tillsatte tränaren i januari Jakirovic har svetsat ihop lagdelarna och maskineriet fungerar nästintill felfritt. 

Intressant är att Rijeka trivs som bäst på bortaplan under Jakirovics ledning. På fem bortamatcher har man vunnit fyra gånger och kryssat i en match. Segern på bortaplan mot Hajduk (2-1) är nämnvärt. 

Rijekas fem senaste
H Gorica 2-0
B Lokomotiva 2-1
H Slaven Belupo 0-1
B Istra 2-0
H Varazdin 3-1

Summering 
På förhand känns det som att dagens derby kan sluta hur som helst. En uppryckning krävs för att brotta ner detta Rijeka som är i storform. Det krävs att Ivanusec och Misic presterar på mittfältet liksom de gjorde det mot Hajduk. Ytterligare behöver vi Baturina att vakna till och en Bruno Petkovic på tårna. Avslutningsvis hoppas jag att Ademi startar matchen, trots att detta är hans avskedsmatch så behöver vi kaptenens energi. 

Plats: Maksimir (Zagreb)
Tid: 17:30
Datum: 19 mars söndag
Tips: 2-1 (Petkovic, Ademi)

Mato Zoricmato_zoric@hotmail.com@ZoricMat2023-03-19 09:52:06
Author

Fler artiklar om Dinamo Zagreb

CL: Dinamo 2 – 2 Monaco: Dinamo tappade tvåmåls ledning!