Officiellt: Ancelotti ny tränare för PSG
Ancelotti ny tränare för PSG

Officiellt: Ancelotti ny tränare för PSG

Idag hölls presskonferens för PSG, och som alla anade var det Ancelotti som skulle presenteras som ny tränare för klubben.

Redan när de nya ägarna köpte upp PSG var det snack om att en rutinerad tränare med erfarenhet från stora matcher skulle tillträda, men när säsongen skulle börja var det inget av det större tränarnamnen som fanns på bänken , PSG körde på med Kombouaré som gjorde det fantastiskt och tog PSG till serieledning efter juluppehållet, men det var inte tillräckligt bra enligt ägarna  , man ville fortfarande ha den där rutinerade tränaren , namn som Ancelotti, Benitez, Rijkaard nämndes ofta. Men ju närmare man kom juluppehållet var det Ancelotti som var hetast på marknaden.

Och idag klockan 15.00 hölls alltså en presskonferens hos PSG, och som alla anade var det Carlo Ancelotti som satt där bredvid Leonardo och tränarbytet var officiellt.
Carlo Ancelotti skrev på för 2,5 år och hans första match kommer bli ett speciellt möte för Ancelotti själv som då möter AC Milan i en vänskapsmatch i Dubai.
Jag är väldigt entusiastisk och är glad över att få ta över en klubb som har väldigt stora ambitioner att bli en storklubb, säger Ancelotti.
Och målet är att vinna ligan men framförallt att ta sig till Champions League.
Ancelotti bekräftar även att han kommer ha Claude Makelele som en av sina assistenter. Samt att han kommer att värva under Januari-fönstret.

Ancelotti har vunnit Champions League med Milan två gånger , samt italienska Serie A och  engelska Premier League med Chelsea. Chelsea som var Ancelottis senaste jobb men  fick sparken efter förra säsongen och har sen den 22 Maj varit utan tränarjobb. Men som nu alltså är klar för PSG för 2,5 år.

Andreas Karlsson@AndKarlsson2011-12-30 15:57:00
Author

Fler artiklar om PSG